Bergens Tidende

Hovland skrev norsk golfhistor­ie

-

Viktor Hovland er som første norske herrespill­er inne blant de 50 beste på verdensran­kingen i golf. Han er nå rangert som nummer 45.

Opprykket fra 53.-plassen forrige uke kommer etter en PGA-turnering i Connecticu­t der Hovland tidvis storspilte og til slutt endte som nummer 11.

En plassering topp 50 på verdensran­kingen gir Hovland automatisk invitasjon til å spille alle golfens Major-turneringe­r.

– Det er helt rått det han holder på med og har gjort i lang, lang tid. Han viser uke etter uke at han hører hjemme helt der oppe. Det er ikke tilfeldigh­eter at han er med i toppen, sier toppidrett­ssjef i Norges Golfforbun­d, Øyvind Rojahn til NTB.

– At han er inne topp 50 er selvsagt utrolig gøy for oss i lille Norge med de forutsetni­ngene vi har med vinter og alt, legger han til.

Hovland har klatret raskt på rankingen det siste halvannet året. 1. januar 2019 var han rangert som nummer 1157. 23. september i fjor ble han som første nordmann rangert som en av sportens 100 beste, da som nummer 89.

Suksessen har også vært lukrativ for den norske golfproffe­n. Siden nyttår har Hovland spilt inn drøye 1,15 millioner dollar, tilsvarend­e mer enn ti millioner norske kroner.

Siden proffkarri­eren startet i fjor nærmer han seg to millioner dollar i inntjening.

Hovlands solide spill og klatring på rankingen styrker også 22-åringens sjanser til å få plass på Europa-laget til høstens Ryder Cup. Turneringe­n, der Europas og USAs beste spillere møtes til kamp, spilles fra 24. til 27. september i Wisconsin.

– Blir det Ryder Cup i høst, er det vanskelig ikke å ta med han. Viktor er én av de beste europeiske spillerne akkurat nå, sier Rojahn.

Rojahn tror Hovland drar med seg de neste beste til bedre prestasjon­er.

– De fleste på samme alder kjenner Viktor godt. De har trent med ham, spilt med ham, og nå ser de at det er mulig. Klart det er motiverend­e, sier toppidrett­ssjefen.

 ?? FOTO: BILL STREICHER, USA TODAY SPORTS/REUTERS/NTB SCANPIX ?? Viktor Hovland storspilte i Connecticu­t.
FOTO: BILL STREICHER, USA TODAY SPORTS/REUTERS/NTB SCANPIX Viktor Hovland storspilte i Connecticu­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway