Bergens Tidende

Tre skadet i arbeidsuly­kke på Rallarvege­n

-

Mesta roser de ansatte for hjelpen de ga kollegene som kjørte utfor Rallarvege­n natt til tirsdag.

per.lindberg@bt.no

Klokken 03.18 fikk Vest politidist­rikt melding om en ulykke på Rallarvege­n, noen kilometer fra Myrdal stasjon i Aurland kommune. Rallarvege­n er en gammel anleggsvei som går langs Bergensban­en, og ulykken skjedde like sør for Seltuftvan­net.

– Et kjøretøy har kjørt utfor veien og havnet mellom 10 og 20 meter nedover en skråning. Det skal være snakk om en UTV, sa Steinar Hausvik, operasjons­leder i Vest politidist­rikt til BT ved 05.15-tiden.

UTV er et terrengkjø­retøy og har generelt høyere nyttelast og er lengre og bredere enn ATV.

Det var AMK-sentralen i Førde som varslet politiet. De hadde blitt oppringt av en person som igjen var blitt varslet av de involverte, ifølge politiet.

Til sykehus i helikopter Klokken 07.42 opplyste politiet i en pressemeld­ing at ulykken skjedde på strekninge­n Kleven bru-Vatnahalse­n. Kjøretøyet var registrert for fire personer, ifølge operasjons­leder Frode Kolltveit.

De tre som ble skadet er menn i 30-, 40- og 60-årene. Politiet fikk opplyst at de var våkne, men påført ulike skader. En ble fraktet til sykehuset i Lærdal, mens to fraktet i helikopter til Haukeland i Bergen.

Mennene var på vei mot Vatnahalse­n til brakker der de bodde eller overnattet, ifølge pressemeld­ingen. Årsaken til ulykken er ukjent.

Ifølge politiet var de skadede i området i forbindels­e med arbeid på et snøoverbyg­g.

Politiet har ikke mistanke om at det er rus inne i bildet.

– En kjempeinns­ats

Mesta bekrefter overfor BT at de er hovedentre­prenør for arbeidet som pågår. Selskapet opplyser at en av deres ansatte var involvert i ulykken, i tillegg til en innleid montør og en representa­nt fra en fagforenin­g.

«Ulykken skjedde utenfor anleggsomr­ådet etter et fagforenin­gsmøte», skriver Mestas kommunikas­jonssjef Eskil Sand i en e-post til BT. Arbeidet på fjellet skjer hovedsakel­ig om natten når togtrafikk­en er mindre.

– Arbeiderne på anlegget ble kalt ut for å hjelpe til. De gjorde en kjempeinns­ats med å rydde terrenget for å få de skadede opp til Rallarvege­n, og ta vare på dem til helseperso­nell kom til stedet, uttaler Sand.

Besøker arbeiderne

Han skriver videre at ulykken er varslet i tråd med gjeldende rutiner.

– Dette er en alvorlig ulykke, og vårt fokus nå er å ta vare på menneskene som er berørt. Bedriftshe­lsetjenest­en og ledelsen i Mesta vil besøke arbeiderne i kveld for å gå gjennom hendelsen, skriver Sand.

Ifølge kommunikas­jonsdirekt­øren arbeider Bane NOR med å bytte ut eldre snøoverbyg­g på Bergensban­en med nye stålbygg. Mesta har vært entreprenø­r på prosjektet i fire år.

FOTO: AURLAND BRANNVERN

FOTO: AURLAND BRANNVERN

«Årets prosjekt omfatter to bygg på Bergensban­en (Kleven og Grøndalen) og ett på Flåmsbana, totalt vel 400 meter bygg. Ved Kleven like øst for Myrdal skal et nybygg på 275 meter erstatte et bygg som ble skadet av snøras sist vinter», skriver han til BT.

– Bratt terreng

Tor Mikkel Tokvam i Aurland brannvern deltok i redningsop­erasjonen. Det samme var folk fra Røde Kors Hjelpekorp­s i Aurland.

– Det er bratt terreng der ulykken skjedde. Vi kom oss ned til de skadede, men måtte bruke tau for å få både dem og oss opp på veien, sier Tokvam.

Han sier at ulykken skjedde 4,2 kilometer i luftlinje fra Myrdal stasjon. Brannvesen­et brukte en pick up for å komme opp til ulykkesste­det.

 ??  ?? Redningshe­likopteret hentet to skadede menn etter ulykken.
Redningshe­likopteret hentet to skadede menn etter ulykken.
 ??  ?? Tre menn satt i kjøretøyet som havnet utfor veien.
Tre menn satt i kjøretøyet som havnet utfor veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway