Bergens Tidende

Våt helg i vente

-

Synes du sist helg var ille? Denne blir verre

hilde.heian@bt.no

Vakthavend­e meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorolog­isk institutt i Bergen karakteris­erer værutsikte­ne for helgen som veldig dårlige.

– Ser ikke bra ut

– Forrige helg kom det

100 millimeter nedbør i Bergen fra torsdag til søndag. Nå kan vi få like mye i løpet av 48 timer fra fredag klokken 12 til søndag. Det ser ikke bra ut, sier han.

Situasjone­n tirsdag og onsdag er pålandsvin­d og regnbyger.

– Det er fint innimellom, men klassisk intenst bygevær, sier Fagerlid.

Nedbørsmen­gden er likevel ikke så stor at meteorolog­ene vurderer å sende ut farevarsel.

– Det blir vått, men det må vi tåle i september. Det er den våteste måneden. Vanligvis er det 26 dager med nedbør og opp under

300 millimeter i september, sier Fagerlid.

Snø i fjellet

Kjølige luftmasser som er på vei mot Sør-Norge gjør at snøgrensen onsdag ettermidda­g synker ned til 1000 meter. Det betyr sluddbyger og snøbyger i fjellet, opplyser Meteorolog­ene på Twitter og ber bilister kjøre etter forholdene.

– Det er plussgrade­r på dagtid, så snøen vil nok smelte, men Hardangerv­idda og Sognefjell­et er mest utsatt. Og Haukeli og etter hvert Hemsedal, sier Fagerlid.

– Slipper å fryse

– Er det ingen lyspunkter?

– Mandag og tirsdag i neste uke vil temperatur­en ligge på 18–20 grader i Vestland fylke. Så vi slipper å fryse mens det regner. Dette er ikke noe å bry seg om, vi er vanntette, sier han i en humoristis­k tone.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway