Bergens Tidende

«Vitenskape­lig umulig»

-

En festforest­illing for Norge, ble en grufull kveld for Nord-Irland.

hakon.brandsnes@aftenposte­n.no Etter et skuffende tap hjemme mot Østerrike, fikk Erling Braut Haaland (20) og Norge en stor opptur mandag kveld etter 5–1-seieren mot Nord-Irland.

Haaland og spissmakke­r Alexander Sørloth scoret to hver, mens Mohamed Elyounouss­i scoret ett, i det som skulle bli en norsk festforest­illing.

«Utkjempet»

Steven Beacom, kommentato­r i Belfast Telegraph, omtaler stortapet som «et sjokk».

– Utklasset, «utsentret» og desto mer bekymrings­fullt, utkjempet, skriver Beacom.

Nord-Irland-spiller Steven Davis spilte sin 119. kamp for landslaget. Det gjør at han topper den nordirske adelskalen­deren sammen med Pat Jennings.

– Kvelden vil være minnerik for midtbanesp­illeren på et personlig plan, men det var en kamp for glemmeboke­n for Ian Baraclough­s menn, oppsummere­r The Herald.

– Vitenskape­lig umulig Den nordirske landslagss­jefen omtalte Norge som «kliniske» og «nådeløse». Han skrøt særlig av Haaland.

– Haaland er en 100 millioner pund-spiller. Han har ikke akkurat dårlige gener og er blitt en brukbar spiller. Han kommer nok til å klare seg bra når han blir voksen, spøkte Baraclough ifølge BBC.

– Nord-Irland klarte ikke å takle nordmennen­es fart og styrke, og utfordret heller ikke bakrommet for å true forsvaret deres, sa tidligere Nord-Irland-spiller John O'Neill til BBC Radio Ulster.

Haaland får mye av oppmerksom­heten i sosiale medier etter scoringene. Den første var en flott volley, mens den andre kom etter et knallhardt skudd med innsiden.

– Hvordan klarer Haaland å skyte ballen med innsiden så hardt? Det er vitenskape­lig umulig, skrev Ipswich-spiller James Norwood på Twitter om 5–1-scoringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway