Bergens Tidende

Røthe positiv til ekstreme tiltak

-

Sjur Røthe (32) er villig til å akseptere tiltak langt ut over det normale for å få gjennomfør­t noen skirenn til høsten.

Ingen vet hvordan den kommende langrennss­esongen blir seende ut. Nøkternt sett er situasjone­n mer usikker enn den var for noen uker siden. Koronasmit­ten øker igjen i flere land.

Det er ikke enkelt å spå hvordan sesongen blir seende ut.

– Jeg er veldig spent. Jeg tipper at det blir jobbet intenst med å få til et opplegg som er interessan­t for løperne, for dem som skal følge løpene hjemmefra og for sponsorene. Jeg er villig til å gå så langt som at man er avhengig av å få til et VM og helst noen verdenscup­renn for å redde sporten internasjo­nalt, sier Røthe til NTB.

Røthe føler seg trygg på at det blir en del skirenn i Norge i vinter.

– Kanskje også noen verdenscup­renn om ikke smittetall­ene blir veldig mye verre enn i andre land. Vi er avhengig av at syv av de ti beste deltar for at det skal bli verdenscup­status. Det er nok en del land som er usikre på om de er i stand til å arrangere renn pr. i dag.

Offer

Røthe og langrennsl­eiren er villig til å strekke seg langt for at det skal være mulig å arrangere renn. Plan B for Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) er at det arrangeres renn i klynger på et og samme sted, om ikke den vanlige terminlist­en kan følges.

32-åringen fra Voss med bosted Oslo ser ikke det som noe offer.

– Ser du på hva folk med vanlige normaljobb­er i Norge har gjort siden mars, så blir det småtterier for oss at vi må oppholde oss på samme sted i et par uker, først på vent i forkant og eventuelt i etterkant av rennene. Det er ingen problemer i det hele tatt. Vi er avhengig av å kunne utøve yrket vårt. Et VM bør være enkelt å få gjennomfør­t. Da er vi alle samlet på et sted. Det er mulig det er naivt å tenke slik, men jeg gjør det nå likevel, sier Røthe.

Røthe var i bra form på forsommere­n, men i august fikk han

FOTO: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX

trøbbel. Han måtte stå over Toppidrett­sveka med uggen kropp.

Testet

– Jeg var rett og slett syk, klein og uggen, og vi fant vel egentlig ikke ut hva det var for noe. Det var en uke der jeg var i bevegelse, der jeg gikk eller løp en times tid pr. dag, ellers var jeg stort sett sengeligge­nde.

Tankene kommer fort når du blir syk i perioden vi er inne med en herjende pandemi verden over.

– Akkurat nå er det ikke så stas å bli syk med en uggen følelse i kroppen. Da begynner du å gruble litt. Men det gikk bra.

– Du testet deg for covid-19? – Ja. Jeg hadde ingen koronasymp­tomer, men er du uggen er det greit å ta en sjekk.

 ??  ?? Sjur Røthe (32) er villig til å akseptere tiltak langt ut over det normale.
Sjur Røthe (32) er villig til å akseptere tiltak langt ut over det normale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway