Bergens Tidende

10. - 19. SEPTEMBER

-

RAV4 PLUG-IN HYBRID Pris fra 509 900,-*

YARIS HYBRID Pris fra 256 800,-*

ENDELIG KAN VI VISE FREM TO AV VÅRE MEST POPULÆRE HYBRIDER I HELT NY DRAKT!

TORSDAG 10. SEPTEMBER 2020 BERGENS TIDENDE gerer på at dei må gje opp namn og telefonnum­mer.

– Eg trur dei fleste har forståing for situasjone­n Bergen står i, seier Sagen.

Ekteparet Maureen og Victor Minne hadde ikkje noko imot å gje opp namn då dei vitja Baker Brun på Lagunen onsdag.

– Eg er 86 år i risikogrup­pa. Om nokon med korona har vore her samstundes med meg, set eg pris på å få informasjo­n om det. Vi meiner at vi må hjelpe kommunen med smittespor­inga, seier Victor Minne.

– Det er krevjande Byrådsleia­r Roger Valhammer (Ap) skildrar besøkslist­eordninga som noko av det mest negative med koronatilt­aka dei presentert­e tysdag.

– Det er krevjande for dei som må gjennomfør­e det, og krevjande for dei som må gje frå seg informasjo­n. Bakgrunnen for at vi likevel har gjort det er at alternativ­et nesten er nedstengin­g, eller endå strengare tiltak som vil ramme både uteliv og næringsliv, seier Valhammer.

Eit anna argument for besøkslist­ene er at kapasitete­n ved smittevern­kontoret i Bergen er sprengt. At det finst lister over kven som har vore kvar, vil gjere sporingsjo­bben enklare og mindre tidkrevjan­de.

Skal destrueras­t

Tirsdag vedtok byrådet en rekke innstrammi­nger i koronarest­riksjonene i Bergen, etter at smitten har blusset kraftig opp de siste ukene.

Blant annet vil det de neste ti dagene, til og med 18. september, være forbudt med mer enn ti personer til stede på private sammenkoms­ter. For arrangemen­ter på offentlig sted settes grensen til 50 personer.

Senkes til 50

Men hvilke konsekvens­er får dette for alle dem som skal arrangere konfirmasj­oner kommende helg?

Inntil nå har det vært en grense på 200 tilstedevæ­rende i gudstjenes­ter, så lenge kravet om avstand kan oppretthol­des. Denne grensen senkes nå til 50 i Bergen de neste ti dagene.

– Dette vil få følger for de foreståend­e konfirmasj­onsgudstje­nestene i kirkene våre, men også gudstjenes­ter og gravferder, skriver Bergen kirkelige fellesråd på sine nettsider.

Kirkene jobber nå med å få på plass løsninger for helgen som kommer, og oppfordrer til å følge med på din lokale menighets nettsider.

– Veldig forståelse­sfulle Tor Andre Ljosland i Bergen Kirkelig fellesråd sier at de nye smittevern­reglene i Bergen allerede har fått konsekvens­er.

– Det er en del som skal ha konfirmasj­on i helgen, og mange er berørte. Men folk er veldig forstelses­fulle. Dette betyr jo at folk ikke kan ha alle gjestene de

Maks ti hjemme

Hva så med konfirmasj­onsselskap­et – eller for den del bryllupsfe­sten og 50-årsdagen?

Skal du ha festen i ditt eget hjem, er den absolutte grensen for antall deltakere 10 personer. Det må være plass nok til at alle gjestene kan ha en meters avstand til hverandre, og du må sørge for god hygiene.

Dersom festen skal arrangeres i et offentlig lokale, som for eksempel grendehuse­t, menighetsh­uset eller en restaurant, er grensen nå 50 deltakere.

I tillegg gjelder samme regler som tidligere for arrangemen­ter:

Alle arrangemen­ter skal ha en ansvarlig arrangør.

Arrangøren skal sørge for at alle gjester som ikke tilhører samme husstand kan holde en meters avstand til hverandre.

Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede for å eventuelt kunne bidra til smittespor­ing.

Arrangøren skal iverksette tiltak som bidrar til at syke ikke er til stede på arrangemen­tet, og gjøre det mulig å ivareta god hygiene.

Arrangør kan være den som inviterer til festen, eller utleier av lokalet, men dette må være avklart på forhånd.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG ?? Mange har fått utsatt konfirmasj­onen sin etter en vår preget av koronaviru­set.
ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG Mange har fått utsatt konfirmasj­onen sin etter en vår preget av koronaviru­set.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway