Bergens Tidende

Trenerens valg ga Bamba ny selvtillit

Daouda Bamba nådde milepæl. – Har blitt lagt merke til, sier agenten.

- ÅSMUND GULLACHSEN asmund.gullachsen@bt.no

Lørdag ble Daouda Bamba den første Brann-spilleren på åtte år til å bikke ti eliteserie­mål.

Noen dager senere møter han BT til intervju med et stort glis etter en søkkvåt Brann-trening.

– Det er en god følelse. Det er lenge siden noen har scoret ti mål på en Brann-sesong, og det gir meg selvtillit at jeg har gjort det nå. Likevel er jeg ikke fornøyd med sesongen, sier 25-åringen.

Løsnet etter koronaavbr­ekk Bamba ble Brann-spiller i august 2018, og scoret fire mål den påfølgende høsten. I 2019 ble han Branns toppscorer med syv seriemål.

Årets 24 første kamper inneholdt beskjedne seks Bambamål, mens antall sjanser skulle tilsi elleve mål, ifølge statistikk fra Instat.

Så ble Bamba koronasyk. Trenerens spådom om at en pause kunne gjøre ham godt, ser ut til å ha gått i oppfyllels­e.

Etter koronaavbr­ekket, har Daouda Bamba scoret fire mål på to kamper.

– Jeg tror det handler mest om at det ga meg selvtillit at jeg gikk rett inn på laget igjen, sier han.

Trenerens valg var omdiskuter­t: Bamba hadde måltørke, kom fra korona og karantene – men startet i stedet for utfordrer Erlend Hustad. Sistnevnte ønsket ikke å snakke om det i pressen, mens Bamba lot beina tale – og begynte å score.

– Det gjorde også godt med noen dager hjemme med familien uten å tenke på fotballen, sier Bamba.

– Skal være med videre

Kåre Ingebrigts­en sier Brann planlegger for 2021 med Daouda Bamba som Brann-spiss.

– Han skal være med videre. Han har hatt en litt uggen sesong, men scoret tosifret nå. Det bor mange flere mål i ham, og vi ser på hans fremtid i Brann som veldig lys, sier Ingebrigts­en, som sniker inn et lite «men»:

– Vi vet at spisser som scorer mål alltid blir jaktet av større klubber.

Ingebrigts­en forklarer Bambas forløsning med at han mer enn før befinner seg på det stedet han mener en spiss bør være.

– Han holder seg mer foran mål. Han er smalere i spillet sitt og vandrer mindre ut til sidene, sier Ingebrigts­en, som også trekker frem samarbeide­t mellom Bamba og Robert Taylor som positivt.

Treneren tror også dagene i smittekara­ntene har vært med

på å gjøre Bambas skuldre lavere.

– Når man er inne i periode hvor ting står i stampe, kan det være fint med et avbrekk hvor man tenker på noe annet og finner ut at fotball ikke er det viktigste i verden, sier Ingebrigts­en.

– Blir lagt merke til

Det er Bambas agent, Ole Petter Drevland, klar over.

– Han har en evne til å score spektakulæ­re mål og skape ting på egen hånd. Det gjør ham spesiell, og at han blir lagt merke til, sier Drevland.

Han sier at han ikke jobber for at det skal skje et klubb-bytte for Bamba.

– Bamba har ett fokus, og det er å levere for Brann. Han trives godt i klubben og byen, og har et veldig godt forhold til Kåre Ingebrigts­en og Rune Soltvedt.

Likevel svarer Drevdal med det noe slitte uttrykket «i fotball vet man aldri hva som skjer», når han blir spurt om Bamba kommer til å fullføre kontrakten med Brann.

– Han har et ønske om å ta et nytt steg en gang. Jeg tror også Brann tenkte da de hentet ham, at Bamba er en spiller de kan selge med fortjenest­e. Hvis han fortsetter å levere er jeg overbevist om at det kommer til å skje, sier Drevland.

Bamba selv sier det er for tidlig å snakke om klubb-bytte.

– Som de aller fleste spillere har jeg ambisjoner om å ta steg til større utfordring­er, men fokuset mitt er hundre prosent på Brann, og det er fult mulig at fremtiden min ligger her, sier Bamba selv.

Om Bambas målform fortsetter får vi svar på onsdag kveld når Brann møter Viking i Stavanger.

 ??  ??
 ??  ?? – Jeg er ikke fornøyd med sesongen. Det hjelper likevel litt at jeg har rundet ti scorede mål, sier Daouda Bamba.
– Jeg er ikke fornøyd med sesongen. Det hjelper likevel litt at jeg har rundet ti scorede mål, sier Daouda Bamba.
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ??
ARKIVFOTO: TOR HØVIK

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway