Bergens Tidende

– Jeg skjønner Brannfanse­ns reaksjoner

Veton Berisha skulle gjerne vært foruten alt bråket som oppsto da han forlot Brann til fordel for Viking.

- MATS HAUGLAND mats.haugland@aftenblade­t.no

– Jeg angrer på måten det ble gjort på, men jeg var aldri i tvil da Viking kom på banen, sier Veton Berisha.

Bergens Tidende traff 26åringen like etter at Viking hadde fullført sin siste treningsøk­t før oppgjøret mot Brann.

Berisha gleder seg til å møte gamleklubb­en, men innrømmer samtidig at han gjerne skulle ha gjort ting annerledes da han forlot Brann foran årets sesong.

Før overgangen gikk i orden, da Berisha ennå var under kontrakt med Brann, var han veldig klar i mediene på at han sterkt ønsket seg til Viking. Det satte sinnene i kok hos Brann-fansen, som reagerte sterkt på angrepsspi­llerens fremgangsm­åte.

– Jeg skjønner Brann-fansens reaksjoner godt, det er ikke til å legge skjul på det, sier Berisha.

Det løsnet for Berisha Berisha leverte en skuffende sesong for Brann i fjor. Han scoret fattige tre mål, men ble riktignok benyttet mye som ving.

I Viking har han vært trener Bjarne Berntsens ubestridte valg som spiss. Etter en litt trå start har det virkelig løsnet for Vikings toppscorer, som står med tolv fulltreffe­re så langt denne sesongen.

Berisha mener det er flere grunner til at han nå presterer bedre enn i Brann.

– Jeg spiller spiss, opplever stor tillit og får mye ansvar. Jeg føler jeg får gjort mer for laget i rollen jeg har nå, sier Berisha.

Viking-spilleren forteller at han trodde at Brann skulle levere mer solid denne sesongen enn de har gjort.

– Brann har mange gode spillere, det er en stor klubb og jeg er overrasket over at de ikke har gjort det bedre, sier Berisha.

Tror på artig kamp Kristoffer Løkberg er en annen spiller som har blomstret etter han gikk fra Brann til Viking. Trønderen satt mye på benken for bergensern­e, men har fått en viktig rolle sentralt på midtbanen hos de mørkeblå.

– Jeg har fått tillit, klubben har hatt troen på meg og mine ferdighete­r. Jeg har fått bidra mye både på og utenfor banen, sier han om suksessen i Viking.

Brann fant formen i grevens tid og har tatt to strake seire. Løkberg forteller at han forventer en «tett og jevn kamp» mot gamle lagkamerat­er.

– Brann har berget plassen, og nå senker de nok skuldrene og slipper seg mer løs. Jeg tror det blir en artig kamp, sier Løkberg.

– Vår største rival

Også Bjarne Berntsen håper på et heftig vestlandsd­erby onsdag kveld.

– Brann er et veldig godt organisert og hardtarbei­dende lag. De har vært gode de to siste kampene, etter at de la om litt på formasjone­n, lyder hans dom over Brann.

Viking-treneren mener oppgjørene mot Brann alltid er litt ekstra spesielle.

– Så lenge Bryne ikke er i samme divisjon, så er Brann vår største rival. Historisk har det vært en av de store klassikern­e, sier Berntsen.

Da lagene møttes i Bergen i juni, vant Brann 3–0.

– Den sved skikkelig for oss, sier Berntsen.

Kolskogen tilbake

For Brann ser Ole Martin Kolskogen ut til å være tilbake på laget mot Viking. Han ligger an til å spille i stopperpar med Vegard Forren.

Etter to strake seirer er det så å si slutt på nedrykkspr­at.

– Vi trenger fortsatt resultater, sier Kåre Ingebrigts­en.

Viking-kaptein Viljar Vevatne, som tidligere har spilt i Brann, er i koronakara­ntene og er ikke klar til onsdagens kamp.

 ?? FOTO: KRISTIAN JACOBSEN ?? – Jeg er herfra, jeg elsker klubben og det er Viking jeg vil spille for i Norge, sier Veton Berisha.
FOTO: KRISTIAN JACOBSEN – Jeg er herfra, jeg elsker klubben og det er Viking jeg vil spille for i Norge, sier Veton Berisha.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway