Bergens Tidende

Åsane-spillerne samlet for første gang siden smitteutbr­uddet

-

Åsanes trener vet ikke hvor mange spillere han har tilgjengel­ig når hans lag spiller sin første kamp etter at elleve spillere ble smittet av korona.

asmund.gullachsen@bt.no foto

Samlet i en stor ring under de blasse lyskastern­e i Vestlandsh­allen står en liten del av Åsanes spillersta­ll.

De er samlet for første gang etter at 11 av lagets spillere fikk påvist koronasmit­te.

– Det var utrolig godt å se litt av gjengen igjen. Man får den samme følelsen som når man ser hverandre for første gang etter ferien, sier Håkon Lorentzen.

Til stede på treningen i Vestlandsh­allen tirsdag var de 12 første spillerne som er ferdig med sin karantenet­id. Lorentzen er én av spillerne som gikk klar av smitten i laget. Han har likevel måttet være i ti dagers karantene.

– Det har vært lange dager. Jeg har nesten ikke vært utenfor døren hjemme. Det viktigste har vært å oppmuntre og støtte lagkamerat­ene mine, sier Lorentzen.

Han er sammen med resten av Åsane-laget i ferd med å legge bak seg en sesong med imponerend­e sportslige resultater.

– Det tror jeg gjør hele situasjone­n veldig mye enklere. Hadde vi kjempet om å unngå nedrykk, tror jeg det hadde vært veldig krevende, sier Lorentzen.

Han tror spillersta­llen kommer styrket ut av en periode hvor ønsket om å kunne spille fotball har stått veldig sterkt.

Hektisk periode

Det var søndag for drøyt to uker siden at Åsane møtte Kongsvinge­r. Dagen etter fikk en Kongsvinge­r-spiller symptomer på korona og senere testet han positivt. Noen dager senere fikk den første Åsane-spilleren symptomer og denne spillerens test kom tilbake positiv neste dag.

Resten av Åsane gikk da i karantene og i løpet av mandag og tirsdag ble hele spillergru­ppen testet. Elleve av disse testet positivt.

Åsane-trener Morten Røssland sier det har vært hektisk siden smitten i laget ble oppdaget.

– Man tenker kanskje at ting står stille i en slik situasjon. Slik har det ikke vært. Det har vært veldig mange telefoner og mye tankevirks­omhet.

Treneren sier at omfanget av smitten i stallen har skapt mye usikkerhet.

– En belastning

– Det viktige for oss har vært å ivareta spillergru­ppen på en best

FAKTA mulig måte og å sette helse først, sier han.

– Det å sitte i isolasjon er en menneskeli­g belastning. Dette er i tillegg fotballspi­llere som trener hele tiden og er svært konkurrans­edrevet, noe som kanskje gjør det enda tøffere, fortsetter Røssland.

Han sier det viktigste har vært å vise omsorg overfor spillergru­ppen gjennom karantenet­iden.

– Vi har hatt videomøter og telefonsam­taler med spillergru­ppen, hvor vi har sneket inn litt fag i tillegg, smiler Røssland.

Med tre kamper igjen å spille, ligger Åsane på femteplass i divisjonen, og kan sikre kvalikspil­l til eliteserie­n om de klarer å holde avstanden til lagene bak.

Treneren sier han ikke har peiling på hvordan laget vil respondere på sykdomsper­ioden.

– Det kan nok slå begge veier. Noen vil kanskje være satt tilbake fysisk, mens andre kan ha hatt godt av en rolig periode. Vi er veldig usikker på hvor vi står, sier Røssland, og peker på at en stor del av spillergru­ppen ennå ikke er tilbake i trening.

Åsanes første kamp etter smitten spilles mot Strømmen mandag. Foreløpig vet ikke treneren hvilke spillere som er tilgjengel­ig til den kampen.

– Vi har overrasket før. Kanskje kan vi gjøre det igjen på mandag, sier han.

 ??  ?? – Vi aner ikke hvor vi står etter at omtrent halve stallen har vært smittet av korona, sier Morten Røssland.
– Vi aner ikke hvor vi står etter at omtrent halve stallen har vært smittet av korona, sier Morten Røssland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway