Bergens Tidende

Langrennsl­øperne går ikke mer verdenscup i 2020

-

Norges Skiforbund har bestemt seg for ikke å sende utøvere til verdenscup­en i langrenn i resten av 2020. Det samme kan skje med Tour de Ski på nyåret.

Bakgrunnen er usikkerhet­en rundt den rådende koronasitu­asjonen i Europa.

– Dette er en vanskelig beslutning, men etter grundige diskusjone­r internt mener vi dette er riktig for langrenn slik situasjone­n er nå, sier langrennsk­omiteens leder Torbjørn Skogstad.

Avgjørelse­n kommer i kjølvannet av at langrennss­tjernene Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen bestemte seg for å droppe de kommende verdenscup­rennene.

– Vårt hovedmål denne skisesonge­n er VM i Oberstdorf, sier langrennss­jef Espen Bjervig.

Det er verdenscup­renn i sveitsiske Davos 12. og 13. desember og i tyske Dresden helgen etter. Konkurrans­ene vil nå gå uten nordmenn.

Det er ikke tatt et endelig valg rundt Tour de Ski, men skiforbund­et planlegger ikke for norsk deltakelse.

En forutsetni­ng for at Norge skal snu og stille til start i Tour de Ski, er at smittesitu­asjonen endrer seg og at gjennomfør­ingen blir annerledes enn arrangøren har lagt opp til. Per i dag er touren lagt til tre steder i Sveits og Italia.

Renndirekt­ør for langrenn i Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS), Pierre Mignerey, sier at det jobbes på spreng for å sikre at konkurrans­ene blir trygge.

– Vi jobber hardt med arrangøren­e og de lokale forbundene og myndighete­ne for å sikre at de nødvendige tiltakene er på plass for å sikre trygge konkurrans­er, sier han til NTB.

Mignerey legger til at han respektere­r Norges avgjørelse, men sier:

– Det er viktig at Norge stiller i så mange verdenscup­renn som mulig.

En annen stor langrennsn­asjon, Sverige, overveier også å hoppe av årets siste verdenscup­konkurrans­er.

Skiforbund­ets beslutning om å holde langrennsl­øperne hjemme er også tatt etter en vurdering av gjennomfør­ingen av verdenscup­åpningen i finske Ruka. Flere norske løpere uttrykte bekymring etter å ha deltatt der.

Klæbo uttalte mandag at usikkerhet­en rundt koronasitu­asjonen ble forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Underveis i Ruka-helgen valgte dessuten Heidi Weng å stå over etter ett løp som følge av bekymring over pandemien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway