Bergens Tidende

Sando trygg før EM-premieren

-

Silje Solberg venter på en ny koronarest mens Katrine Lunde spisser EM-formen i Norge. Emily Stang Sando blir trolig førstekeep­er i åpningskam­pen.

Solberg har vaert koronasmit­tet en stund, og det drar ut for henne med å vise negativt prøveresul­tat. Lunde mistet et ufødt barn nylig etter at hun i november meldte avbud til EM på grunn av graviditet.

Dette sier landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n om de to målvaktene som ikke er klare for EM:

– Katrine er i trening i Kristiansa­nd med EM-reservene der. Hun blir coachet (trent) litt ekstra av Lene Rantala der. Katrine er sprek og i fin form og kommer til Danmark lørdag.

– Silje har en ny test i dag (onsdag) og er fortsatt i Ungarn.

Sando og den opprinneli­ge EM-reserven Rikke Granlund blir norsk keeperpar i de første kampene i EM. Norge starter mot Polen torsdag.

Sando kom inn i mesterskap­et i Ungarn i 2014 etter at Kari Aalvik Grimsbø skadet seg. Sando var «back up» for Solberg på veien mot gull.

– Det har vaert en lang vei for meg dit jeg er i dag, men jeg har jobbet målbevisst, sier 31-åringen Sando til NTB.

Hun starter trolig kampen mot Polen. Den polske troppen ble hardt rammet av skader og koronasmit­te i løpet av høsten.

– Jeg har laert meg noen teknikker opp gjennom årene. Det betyr å trykke på fokus-knappen når man tar på seg håndballsk­oene og går på banen. Det handler om en jobb: Det er å gjøre det man kan der. Det er mentale prosesser som har tatt mange år å laere. Jeg føler meg rimelig trygg nå og er godt rustet til å gjøre en god jobb (i EM), sier Sando.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway