Bergens Tidende

Klopp, Flick, Zidane, og ... Knutsen?

- YNGVE GJERDE yngve.gjerde@vg.no

Når prisen for årets trener i verden deles ut under «The Best»kåringen 17. desember, mener New York Timesjourn­alist Rory Smith at Bodø/Glimts suksesstre­ner burde vaert nominert.

Nordmannen ville, om Smith fikk ønsket sitt oppfylt, vaert i celebert selskap. Dette er nemlig de nominerte til prisen for årets trener i verden:

Marcelo Bielsa – Leeds Hans-Dieter Flick – Bayern München

Jürgen Klopp – Liverpool Julen Lopetegui – Sevilla Zinédine Zidane – Real Madrid

Mange vinnerskal­ler Knutsen, trener for gullvinnen­de Bodø/Glimt, ville i så fall konkurrert med:

En trener som sikret Leeds-opprykk fra Championsh­ip til Premier League.

En Champions League-, Bundesliga- og cupvinnend­e tysker. En tysker som sikret Liverpools første ligagull på 30 år. En Europa League-vinnende spanjol.

En La Liga-vinnende franskmann.

– Synes det er synd

Det er i en episode av podkasten Totally Football at Rory Smith kommer med det som må kunne kalles en liten brannfakke­l.

– Det første jeg tenker når jeg ser den listen, er hvor lite kreativ den er. Jeg synes det er synd for folk som Kjetil Knutsen, treneren til Bodø/Glimt, at Fifa ikke av og til bruker disse prisene til å ikke gjøre det helt åpenbare. Det er veldig enkelt å slå fast at Hansi Flick kommer til å vinne ettersom han har vunnet trippelen (Bundesliga, den tyske cupen og Champions League), og det er greit. Men man kunne nominert noen som ikke alltid er i rampelyset, sier Rory Smith, journalist i New York Times.

Bodø/Glimt har vaert suverene i norsk fotball denne sesongen. De sikret klubbens første ligagull noensinne med seier borte mot Strømsgods­et, og har, med fire kamper igjen av sesongen, hele 71 poeng og 90 scorede mål. 23 seiere, to uavgjort og ett tap er fasit etter 26 kamper.

Nord-Norges stolthet Søndag tok de Rosenborgs målrekord fra 1998 mot nettopp Rosenborg.

Smith, som før Bodø/Glimt sikret gullet, besøkte Bodø og lagde en sak om klubben i New York Times, gir følgende beskrivels­e av hvorfor han mener Knutsen burde vaert nominert:

– Dette kommer nok til å høres litt hipster ut, men: Bodø/Glimt vant den norske ligaen for første gang i deres historie. Med en spillestil som har bergtatt Norge, som har fått folk til å forelske seg i Eliteserie­n igjen. De har et ungt og lokalt lag, de spiller en slags «kamikaze-fotball», de har gitt energi til hele området og er Nord-Norges stolthet.

Smith lanserer tre kandidater, inkludert Knutsen, som han heller ville sett på listen over nominerte trenere:

Atalantas Gian Piero Gasperini og Benficas Jorge Jesus.

The Best-kåringen er torsdag 17. desember, og vil, på grunn av koronaviru­set, i år gjennomfør­es digitalt.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB ?? Kjetil Knutsen har tatt Bodø/Glimt til topps.
FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB Kjetil Knutsen har tatt Bodø/Glimt til topps.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway