Bergens Tidende

Emil gjorde boden om til hjemmegym

-

JEG VISSTE AT jeg måtte fortsette å trene. Spørsmålet var bare hvor skulle jeg ha treningsro­mmet. Emil Sørskår fra Stavanger løfter ut splitter nye vektskiver av pappesker. Sammen med samboer Eline Sundvoll har han nylig flyttet til ny treromslei­lighet på Hasle i Oslo.

DA KORONAKRIS­EN INNTRAFF og treningsse­ntrene stengte i mars, bodde paret i Lørenskog. Sørskår, som trener crossfit til vanlig, bestemte seg kjapt for å lage sin egen hjemmegym.

– Jeg begynte å kjøpe planker og tenkte å bygge det opp fra starten av – litt sånn som ingen andre gidder, tenkte jeg.

– Alle gjorde narr av meg. Kamerater, svigerfami­lie og damen. «Hva er det du holder på med?» sa de. Jeg gikk og drasset på en sekk med 30 kilo i materialer, og hun sto bare og filmet, ler 31-åringen og ser bort på samboeren.

Hun var i starten noe skeptisk til tanken om hjemmegym.

– Jeg spurte henne om jeg kunne ha det i stuen, hun sa nei. Jeg lurte på om jeg kunne ha det på verandaen, hun sa nei. Til slutt foreslo jeg boden, og det var visst greit!

Skal man bygge en hjemmegym, er det mye å passe på. Den skal jo tåle en del, påpeker Sørskår.

Han brukte 6000 kroner på materialer og selve utstyret.

TRENINGSEK­SPERT Yngvar Andersen, tvprofil fra NRK-programmet Puls, sier det er stadig flere som skaffer seg nødvendig treningsut­styr hjemme.

Han bekrefter at det er vanskelig å få tak i ulike former for utstyr for tiden. Selv står han på venteliste for å få tak i romaskin.

Andersen kjenner til flere som har lyktes med hjemmegym på loftsrom, i boder og i en del av garasjen.

– Bakdelen med boder og andre rom som er litt til overs, er at de gjerne ikke er de mest inspireren­de rommene i hjemmet. Lite lys og trangt spillerom kan gjøre det lite tiltalende å vaere der. Det er nok ikke for alle, sier Andersen.

Hos ham er det gym i stuen.

– Det har vaert en suksess. Det er lett tilgjengel­ig og gjør det mulig å vaere sosial mens man trener.

DET ER LITE som trengs for å trene bra hjemme, fortsetter han.

– For styrketren­ing ville jeg ha prioritert en vektstang med en del vektskiver etter behov. For kondisjons­trening er det en bra mølle eller romaskin som står høyest i kurs.

Men det er fint å vite at man får gjort mye uten noe som helst utstyr også, understrek­er han.

– Det som uansett er vanskelig for de fleste, er å få det gjort.

I JUNI ÅPNET treningsse­ntrene igjen, og Sørskår solgte hjemmegymm­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway