Bergens Tidende

Krever null oppsigelse­r

-

Regjeringe­n må stille krav om at bedrifter som mottar store midler i krisehjelp, ikke sier opp ansatte, krever SV.

Til uken vil SV legge frem et nytt forslag i Stortinget om null oppsigelse­r, opplyste SV-leder Audun Lysbakken da han lørdag talte til partiets landsstyre.

– I Norge stilles det tøffe krav til enkeltpers­oner som mottar hjelp fra staten. Hvorfor skal de ikke stilles like tøffe krav til de rike og de store selskapene når det er de som mottar hjelp, sa Lysbakken.

– Skulker dugnaden Han viser blant annet til selskapet Compass Group, som blant annet driver kantinekje­den Eurest, og hotellkjed­en Scandic som begge nylig har sagt opp rundt 300 ansatte.

– Totalt uakseptabe­lt, sier Lysbakken, som mener at selskapene med dette skulker unna koronadugn­aden.

Han påpeker at Compass Group fikk 12 millioner kroner i koronastøt­te i fjor, mens Scandic fikk hele 192 millioner kroner.

– Det er ingen dugnad om ikke krisepenge­ne også kommer arbeidsfol­k til gode. Hva om folk i faste jobber blir sagt opp nå og i stedet hentes inn som løsarbeide­re når tidene blir bedre? spør han.

– Sent på banen

Fredag la regjeringe­n frem forslag om å forlenge perioden for dagpenger slik at arbeidsled­ige kan fortsette på ytelsen frem til 1. juli. Men Lysbakken anklager nok en gang regjeringe­n for å komme sent på banen.

– Igjen og igjen er det opposisjon­en som presser regjeringe­n frem til handling, sier han.

SV-lederen krever samtidig bedre krisehjelp til utsatte bransjer, forlenget koronatill­egg på dagpenger, at permitteri­ngsperiode­n forlenges til 18 måneder, at flere med små stillinger og lav lønn får mulighet til å få dagpenger og at støtten til selvstendi­g næringsdri­vende og frilansere forlenges.

 ?? FOTO: NTB ?? Audun Lysbakken.
FOTO: NTB Audun Lysbakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway