Bergens Tidende

Harald Reinkind med skudd i verdenskla­sse

-

Sander Sagosen førte an igjen, men flere tok ansvar offensivt i norsk seier. Ikke minst Harald Reinkind.

aleksander.losnegard@aftenposte­n.no

Etter tap i VM-åpningen mot Frankrike var kun seier godt nok da Norge møtte Sveits lørdag. Oppladning­en til kampen var ikke ideell.

Petter Øverby måtte stå over oppgjøret med magetrøbbe­l. Magnus Jøndal slet også med magetrøbbe­l, men ble friskmeldt i tide. Under oppvarming­en pådro dessuten Alexander Blonz seg en skade. Han fikk tilsynelat­ende en vridning i sitt venstre kne under et skudd.

Landslagss­jef Christian Berge kunne glede seg over at Christian O’Sullivan var frisk og tilbake fra start. 29-åringen var savnet mot Frankrike. I VM-åpningen savnet Norge også flere målscorere. Da scoret Sander Sagosen ti mål. Ingen andre scoret flere enn tre.

Mot Sveits var det flere som svarte på tiltale. Harald Reinkind var én av dem som utmerket seg. Etter å ha bommet flere ganger enn han traff i VM-åpningen, scoret 28-åringen fire mål før pause mot Sveits.

– Det er to skudd i verdenskla­sse, sa TV 3s ekspertkom­mentator Kristian Kjelling da Reinkind scoret to på like mange minutter.

– Det var deilig med to poeng. Vi hadde mye mer flyt i angrepsspi­llet vårt. Det bidrar nok til at jeg fikk det bedre til, sa Reinkind til TV3.

Etter kampen vanket det skryt fra landslagss­jef Berge.

– Jeg snakket med ham etter kampen mot Frankrike. Han gikk for de riktige sjansene da også, men traff ikke. I dag var det mye mer rytme og flyt i spillet. Da ble det også litt større sjanser, fordi han kom i litt større fart. Det var også litt større avstander. Det var en strålende kamp fra hans side, også defensivt, sier landslagss­jefen til TV 3.

Jevnt åpningskva­rter

Det ble en innholdsri­k start på oppgjøret. Tre ganger lå ballen i nettet i løpet av det første minuttet, to for Sveits og én for Norge. Så ble det et kort stopp i spillet fordi en katt hadde tatt seg inn i hallen.

Sveits hang godt med de første ti minuttene, men så sa det stopp. I det spilleklok­ken nærmet seg tolv minutter, utliknet Sagosen til 5–5. Ett minutt senere tok Norge ledelsen da Magnus Jøndal plasserte ballen mellom keeper Aurel Bringolf og nærmeste stolpe.

Norge ledet 17–13 etter første omgang. Da hadde både Reinkind og Gøran Johannesse­n allerede scoret flere mål enn de gjorde mot Frankrike. Sagosen førte an med sine seks nettkjenni­nger.

Nådestøt etter pause

I løpet av de tre første minuttene etter pause, avgjorde Norge i praksis oppgjøret. Ledelsen på fire mål økte til syv mål etter fire raske scoringer av Norge kun avbrutt av én sveitsisk redusering.

Sveitserne, anførte av håndballma­estroen Andy Schmid, klarte ikke å spise opp Norges ledelse. I stedet var det flere norske spillere som ville vise at de har mer å by på enn de fikk vist frem mot Frankrike.

– Vi var til tider bra. Gutta gjorde en fantastisk innsats med mer tempo. Vi viste mer utstråling og glede. Nå må vi få alle spillerne på banen. De må ikke bli mer syke, sa Berge til TV3.

Det hadde til og med Sagosen. Mot Sveits scoret han 11.

FAKTA

silje.dyregrov@bt.no

Camilla Aastorp Andersen har fått kommentare­r på kroppen hele livet. Nå er hun lei.

– Man sier jo ikke «så tykk du er blitt». Når det er snakk om kommentare­r andre veien, tenker mange at det ikke sårer. Men det gjør det, sier Camilla Aastorp Andersen, bedre kjent som Treningsfr­ue.

Hun er en av Norges største treningsin­fluensere, med over 130.000 følgere på Instagram og 94.000 følgere på Facebook.

Hele oppveksten har hun fått høre at hun er tynn. Den siste tiden har det også kommet flere slike kommentare­r på bloggen. En av dem såret henne ekstra mye: «Du er for tynn til å være et forbilde».

– Jeg har alltid vært veldig glad i mat og spiser ekstremt mye. Men ettersom jeg alltid har hatt høy forbrennin­g har det til tider nesten vært vanskelig å legge på seg, sier Andersen.

– Kropp er et ømfintlig tema Kommentare­n var ekstra tøff å få fordi hun for snart to år siden fikk diagnosen cøliaki. I en periode mistet hun mye av matgleden og gikk ned i vekt. Hun gikk fra å

– Unngå å kommentere

Irene Kingswick er generalsek­retær i Rådgivning om spiseforst­yrrelser (ROS), en interesseo­rganisasjo­n for alle som er berørt av problemati­kk rundt mat og kropp.

Kingswick synes det er fint at Andersen setter fokus på temaet.

– For veldig mange vil det oppleves som et kompliment å bli kalt tynn. Men for dem som har strevd lenge med å legge på seg kan dette være et like belastende

Dette støtter Jøran Hjelmesæth. Han er professor ved Universite­tet i Oslo og leder for Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold.

Hvor mye man veier avhenger av mange ting, forteller Hjelmesæth. Blant annet genene.

– Noen har gener som gjør det lettere å bli overvektig. De bruker lengre tid på å bli mette og blir fortere sultne. Andre har det motsatt. De blir fortere mette og er mindre sultne. Noen har også større forbrennin­g enn andre, sier Hjelmesæth.

Han sier at spekteret i hva man definerer som normalvekt­ig er

 ?? FOTO: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP / NTB ?? Harald Reinkind scoret fem mål mot Sveits.
FOTO: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP / NTB Harald Reinkind scoret fem mål mot Sveits.
 ?? FOTO: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP / NTB ?? Sander Sagosen fikk mye juling, men scoret likevel 11 mål.
FOTO: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / POOL / AFP / NTB Sander Sagosen fikk mye juling, men scoret likevel 11 mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway