Bergens Tidende

Velger VM foran fødsel

-

Sist uke ble Sjur Røthe og samboer Siv Emilie Løvvold enige om at han velger ski-VM foran fødsel dersom det krasjer.

camilla.vesteng@vg.no

Sjur Røthe kan fort ende opp med å gå fire renn i VM. 7. mars er det femmil. Samme dag har Løvvold termin med deres første barn.

– Fødsel og farskap kommer soleklart først, sa Røthe til VG i november. Men nå som VM nærmer seg har han og samboeren gjort helomvendi­ng.

– Sånn det ser ut nå, så reiser jeg til VM, sier vossingen til VG.

– Med karantener­egler og så videre så er du i offside om noe plutselig skulle skje?

– Beste løsningen

– Ja, sånn er det. Om det skjer noe når jeg er i VM, da får ikke jeg med meg noen fødsel sånn som planen er nå. Det er ingen mulighet til å komme seg unna karantener­egler, og det er fullt forståelig, svarer Røthe og fortsetter:

– Dette er beste løsningen utifra forholdene. Emilie og jeg har snakket mye om dette den siste uken. Man har lyst til å få med seg begge deler, men det kan nok bli vanskelig nå.

Men håpet er fortsatt at babyen enten kommer før avreise Oberstdorf eller åtte dager etter femmilen.

– Jeg har en utrolig fin svigerfami­lie som bor veldig nære oss, og sykehuset er veldig nærme i Tønsberg, sånn sett har vi lagt en god plan på hvordan ting skal være, sier Røthe.

Tittelfors­varer

32-åringen har hatt en fin sesong så langt. Han hadde tredje beste tid på jaktstarte­n 15 kilometer friteknikk i verdenscup­åpningen. Han vant samme distanse under norgescupr­ennet på Lygna forrige helg, og han tok NM-bronse på 30 kilometer fellesstar­t med skibytte søndag. Det er samme øvelse som han er tittelfors­varer på i Oberstdorf lørdag

27. februar.

– Målet for både Emilie og meg har vært at jeg skal komme i så god form at dette blir et luksusprob­lem når vi nærmer oss mars. Men som jeg har sagt hele tiden, jeg vil helst få med meg begge deler, i pose og sekk, sier Røthe og smiler.

Han har også to VM-gull på stafett (2019 og 2013), og han har to bronse, 30 kilometer fellesstar­t med skibytte i 2013 og på femmilen i 2019.

– Som Emilie har sagt, det er kjedelig om jeg blir hjemme fra VM og ikke reiser ned, også kommer ungen to uker på overtid.

 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD ?? Sjur Røthe er i form, og han ble nummer tre på 30 kilometer fellesstar­t med skibytte søndag.
FOTO: OLE MARTIN WOLD Sjur Røthe er i form, og han ble nummer tre på 30 kilometer fellesstar­t med skibytte søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway