Bergens Tidende

Korona: Mener det må skilles mellom idrettene

-

Tonen fra flere av de rammede særforbund­ene er den samme: De mener regjeringe­n bør se dypere inn i idretten og differensi­ere mellom grenene.

Mandag kom beskjeden om at regjeringe­n anbefaler stans av alt seriespill i toppidrett­en. I kjølvannet av dette kommer det hard kritikk fra flere hold i forbundene.

– Smittehist­orikk Generalsek­retær Tomas Jonsson i Norges Bandyforbu­nd ble tatt på sengen av anbefaling­en og kaller situasjone­n dramatisk.

– Det er veldig tragisk å måtte stenge ned. Dette var vi ikke forberedt på i det hele tatt. Vi har ikke hatt smitte i det hele tatt, verken i bandy eller innebandy. Vi håper veldig at regjeringe­n ser nærmere på dette og differensi­erer mellom idrettene, sier han til NTB.

– For bandyen er dette dramatisk med tanke på å kunne gjennomfør­e eliteserie­n. Slik det står nå, tror jeg ikke vi klarer det. Det er veldig dramatisk. Vi synes at man burde differensi­ere ut fra både faren for smitte og smittehist­orikk.

Verken bandyforbu­ndet eller Norges Volleyball­forbund har opplevd smittetilf­eller, og generalsek­retæren i volleyball­forbundet, Kristian Gjerstadbe­rget, stiller spørsmål ved regjeringe­ns siste grep.

– Har ikke noe valg

– Man kan stille seg spørsmålet: Var det nødvendig? Vi ser jo at andre særforbund har hatt en del oppblomstr­ing, men vi har ikke hatt det. Men vi må jo bare være med i fellesskap­et vi og. Vi har ikke noe valg. Men vi har jo lurt på dette med differensi­eringen mellom idrettene, og vi bemerker oss også at det ikke lenger skilles mellom kontaktspo­rt og ikke, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway