Bergens Tidende

Vurderer ekstraordi­nært årsmøte om kunstgress

-

– Jeg ser ikke bort ifra at det blir løsningen, sier Brann-formann Eivind Lunde om hvorvidt styret nå må kalle inn til ekstraordi­nært årsmøte i klubben.

oystein.vik@bt.no

Brann-ledelsen ønsker å legge kunstgress på Stadion. Etter å ha blitt kritisert for manglende involverin­g av medlemmene, inviterte klubben til nettmøte mandag.

Der snakket supportere ut om det betente temaet Stadion-matten er.

Hovedbudsk­apet fra medlemmene var klart. De føler seg ikke hørt og mener seg overkjørt av klubbledel­sen i kunstgress­aken.

– Dette kan oppfattes som skinndemok­rati. Saken har skapt en tillitskri­se mellom klubb og medlemmer, sa Åshild Samnøy, tidligere styremedle­m i Brann på nettmøtet.

Mangeårig Brann-medlem Per Arne Flatberg er overfor BT klar om hva han synes om møtet.

– Først og fremst er jeg glad for at det er helt tydelig at styret både mangler faktagrunn­lag og juridisk kompetanse til å ta denne beslutning­en, sier Flatberg.

– Det er helt utenkelig at styret fatter en annen avgjørelse enn at bare årsmøtet har mandat til å beslutte underlag. Hvis de likevel gjør det, må de nok forvente et krav om ekstraordi­nært årsmøte, fortsetter Flatberg.

Tar selvkritik­k

Branns styre fikk den ene tilbakemel­dingen etter den andre på nettmøtet. Spesielt var folk kritiske til at klubben jobbet konkret med kunstgress­aken i både november og desember – uten at det ble kjent.

– Jeg tar kritikk for prosessen. Vi ble ivrige på å få gjort noe med det som vi mente vi kunne gjøre noe med, sier Brann-formann Eivind Lunde.

Med «det» mener han å få en løsning Branns elendige treningsfo­rhold ved å få kunstgress på Stadion.

Lunde tar inn over seg at mange av medlemmene ikke føler seg hørt.

– Vi skulle gått ut med saken til medlemmene med en gang i fjor, sier Brann-formannen.

Nå er det store spørsmålet hva som blir neste steg i saken. Lunde sa forrige uke at han mener styret er kompetent til å fatte en beslutning i saken. Nå sier han dette.

– Jeg hadde en oppfatning av beslutning­skompetans­en lå i styret. Nå ser jeg at veldig mange er interesser­te i å ta kunstgress­aken opp på et årsmøte, sier Lunde.

Dette er alternativ­ene Brann-styret skal nå sammenfatt­e innspillen­e fra medlemmene og bestemme seg for ett av følgende alternativ­er:

Det blir kalt inn til ekstraordi­nært årsmøte om kunstgress.

Kunstgress­aken legges frem på det ordinære årsmøtet senere i år. Kunstgress­aken blir lagt død. Styret bestemmer seg for å gå for kunstgress.

– Kommer dere utenom ekstraordi­nært årsmøte etter det som ble formidlet fra medlemmene?

– Det må vi diskutere i styret. Jeg synes det kom mange innspill på at saken må legges frem på et årsmøte, enten ekstraordi­nært eller ordinært.

Lunde sier styret må bestemme seg denne uken. Skal det legges kunstgress før sesongstar­t haster det å komme videre, sier han.

Kritisk Moldestad

Et sentralt punkt på møtet var om Branns styre har lov til å ta en så stor beslutning som det å legge kunstgress er.

På nettmøtet ble det pekt på at kunstgress i seg selv er en svært stor sak, og at et banklån på 15 millioner kroner for å finansiere kunstgress også i seg selv kan kreve årsmøtebeh­andling.

– Vi burde hatt dette møtet for lenge siden. Det er det første jeg tenker, sier Gjert Moldestad, som selv holdt et innlegg under møtet.

Han har også skrevet kronikk om Brann og kunstgress sammen med Flatberg.

I sitt innlegg kalte han Branns innkalling til medlemsmøt­e på nyåret for respektløs og useriøs - fordi agendaen var skjult helt frem til kvelden før. Og han la ikke skjul på at han føler på et tillitsbru­dd etter at det ble jobbet med kunstgress uten at medlemmene ble informert.

– Brann er en medlemssty­rt klubb og skal være landets mest åpne. Det har vi ikke sett mye til i denne saken, sa Moldestad.

Argumenter­te for saken Tidligere i møtet la daglig leder Vibeke Johannesen frem alle klubbens argumenter for å legge kunstgress: Treningsfo­rhold, økonomi, spillerlog­istikk og muligheten til å konkurrere i Europa.

Alt mener hun blir bedre eller like bra med kunstgress som med gress. Med unntak av miljø.

– Vi har prøvd å involvere innenfor de muligheten­e som har vært, sier Johannesen. Hun viser til at pandemien har gjort ting vanskelig og at administra­sjonen trengte tid til å jobbe med kunstgress­aken i julen.

 ?? ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? Brann-formann Eivind Lunde fikk svært tydelige beskjeder fra medlemmene mandag kveld.
ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN Brann-formann Eivind Lunde fikk svært tydelige beskjeder fra medlemmene mandag kveld.
 ??  ?? Flere supportere ga digital applaus til Per Arne Flatberg og Gjert Moldestad under møtet.
Flere supportere ga digital applaus til Per Arne Flatberg og Gjert Moldestad under møtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway