Bergens Tidende

Sjur Røthe har fått «koronahjel­p»

-

Etter en superavslu­tning som ga Sjur Røthe (32) hans tredje NM-gull, innrømmet han at han har fått hjelp til å motivere seg til hjemlige renn. NM-gullet blir det siste løpet i Norge på en stund. Endelig skal Røthe få lov til å matche seg mot verdens beste igjen.

– Det blir spennende å få lov til å gå verdenscup igjen. Det er ikke så stor forskjell, men de siste årene har jeg slitt med å motivere meg for norgescup. Ikke fordi at jeg er for stor for den arenaen, men for meg ligger mye av motivasjon­en i å dra utenlands og konkurrere mot andre nasjoner, sier Røthe.

Vossingen sier at løpene mot de beste gir ham ekstra tenning. Han har fått ekstra hjelp av landslagst­rener Eirik Myhr Nossum til å holde motet oppe.

– Jeg er blitt tvunget av Nossum til å prestere i norgescupr­enn, og han har spilt meg god ved å si at disse rennene betyr mye.

To verdener

Røthe er blitt en mester til å disponere løpene sine. Det er ikke så rent sjelden at han avgjør mot slutten når de andre blir slitne og kanskje blir tvunget til å slakke av på tempoet.

– Jeg har lært mye av å lure meg frem og lese terrengløp. Det er ekstremt viktig å klare å gå jevne runder og unngå melkesyre.

Røthe sier at han gikk et stabilt bra løp da han sikret sitt NM-gull nummer tre. Det betyr at han har like mange NM-gull som VMgull.

– Avslutning­en var bra og det var et godt gjennomfør­t løp, men jeg er ikke 100 prosent fornøyd. Det er nok mer et løp der jeg kjemper om medalje enn et løp der jeg kjemper om gull i VM. Det var slik det kjentes ut.

 ?? FOTO: GEIR OLSEN / NTB ?? Sjur Røthe leverte en kanonavslu­tning og sikret seg NM-gull nummer tre i karrieren.
FOTO: GEIR OLSEN / NTB Sjur Røthe leverte en kanonavslu­tning og sikret seg NM-gull nummer tre i karrieren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway