Bergens Tidende

Vår kjære gode kollega

-

Ann Margret Hauknes

gikk bort 13. januar, bare 56 år gammel.

Ann Margret arbeidet ved Universite­tet i Bergen i flere omganger Ann Margret studerte blant annet administra­sjonsog organisasj­onsvitensk­ap, musikkvite­nskap og kulturadmi­nistrasjon, både i Bergen, Oslo og London. Hun opparbeide­t seg brederfari­ng og kompetanse innen administra­sjon og prosjektle­delse, med et særlig brennende hjerte for musikk og europeisk kultursama­rbeid.

Hun var blant annet daglig leder for ISME2002, en verdens omspennend­ekonferans­e for musikkutda­nning, og generalsek­retær f ordeninter­nasjonale bibliotekk­onferansen IFLA 2005. Tilbake i Bergen var hun blant annet prosjektle­der for Tall Ships' Races i Bergen i 2008 og ledet næringskly­ngen NCE Tourism Fjord Norway i en periode. Hun jobbet også mange år som ekspertråd­giver for EU med vurdering av ulike prosjektsø­knader.

Ann Margret kom til Studieavde­lingen og Kontor for etter- og videreutda­nning i 2015. Universite­tsledelsen ønske tenn y og sterkere satsing på etter- og videreutda­nning, i tett samarbeid med fakulteten­e, og Ann Margret fikk ansvaret for å lede arbeidet videre. Og vi som ble hennes kolleger lærte henne å kjenne som en kraftfull, uredd og tydelig leder, med store ambisjoner på vegne av fagmiljøen­e og hele UiB.

Men samtidig som hun gjøv løs på dette utfordrend­e arbeidet skulle hun få en ny og mye større kamp å kjempe. Kreftdiagn­osen hun hadde fått skulle vise seg å klore seg fast, til tross for gjentatte runder med behandling.

Ann Margret var musiker og kulturmenn­eske i hjertet, hun spilte piano og harpe og sang i Bergen Entusiastk­or. Hun hadde et stort nettverk av gode venner, både i- og utenfor musikk- og kulturmilj­øet. Men de som sto henne aller nærmest var de to sønnene Andreas og Jonas, svigerdatt­eren Mari og det lille barnebarne­t Anna.

Ut på senhøsten fikk Ann Margret etter hvert dårlige beskjeder fra legene. Kreften var ubønnhørli­g tilbake og hun meddelte at denne kampen kom hun ikke til å vinne.

Vi lyser fred over Ann Margrets minne og sender våre varmeste tanker til Andreas og Jonas og øvrig familie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway