Bergens Tidende

Melding fra venninne fikk henne til å varsle om voldtekt

-

Denne uken må en mann i 50-årene forklare seg i Bergen tingrett om hva som skjedd under Norway Cup for over 15 år siden.

marianne.nilsen@bt.no foto

Ifølge tiltalen skal kvinnen, som da var under 16 år, ha blitt voldtatt av mannen inne på en skole fotballage­t overnattet på under Norway Cup sommeren 2005.

Mannen skal blant annet ha holdt henne fast. Voldtekten skal ha blitt begått på en særlig smertefull eller krenkende måte, står det i tiltalen.

– Hun er sterkt preget Mannen nektet straffskyl­d for forholdet da rettssaken mot ham startet i Bergen tingrett mandag. Tirsdag var dørene lukket, da den fornærmede kvinnen forklarte seg.

– Det var en stor belastning for min klient å vitne i retten, og hun er sterkt preget, skriver kvinnens bistandsad­vokat Beate Hamre i en e-post onsdag.

Den tiltalte mannen soner i dag en høyesteret­tsdom på

21 års fengsel for omfattende seksuelle overgrep mot små barn på Filippinen­e.

Mannen ble første gang dømt i Bergen tingrett i februar

2019. Men mannen anket altså dommen til Høyesteret­t.

Onsdag forklarte lagvenninn­er og venninner seg. Da kom det frem at den fornærmede kvinnen fikk en melding av en venninne etter dommen i tingretten, der det kom frem hvem mannen som ble dømt var.

«Fakk ... må snakkes en dag om dette. » (...) «Eg har noe på han», svarte den fornærmede kvinnen da hun fikk meldingene om dette.

Ikke lenge etterpå anmeldte kvinnen mannen for det som skjedde sommeren 2005, samt for seksuelle overgrep som skal ha funnet sted frem til 2007.

– Jeg trodde henne fra første stund, da hun fortalte meg hva hun hadde vært utsatt for. Hun fortalte også at det skjedde på Norway Cup, men gikk ikke i detaljer, sa et annet vitne i retten onsdag.

– Hun var veldig fortvilet Hun og andre fortalte blant annet at kvinnen var snill, pliktoppfy­llende og svært omtenksom. Men at hun plutselig ble syk.

Andre som var til stede under Norway Cup sommeren 2005, fortalte i retten at den fornærmede kvinnen ved en anledning var veldig lei seg.

– I etterkant husker jeg at hun var veldig fortvilet da vi skulle spille en kamp, men jeg skjønte ikke hvorfor. Det var mye frustrasjo­ner med tenåringsj­enter på den tiden, så jeg tenkte ikke så mye over det da, sier et vitne.

I retten mandag kom det frem at kvinnen har slitt mye i ettertid, og at hun har vært alvorlig syk.

I tiltalen har påtalemynd­igheten tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for den tiltalte mannen.

 ??  ?? Advokat Beate Hamre er bistandsad­vokat til den fornærmede kvinnen. Statsadvok­at Trond Høvik er aktor i saken.
Advokat Beate Hamre er bistandsad­vokat til den fornærmede kvinnen. Statsadvok­at Trond Høvik er aktor i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway