Bergens Tidende

Lar medlemmene avgjøre kunstgress­aken

-

Det blir ekstraordi­nært årsmøte i Brann. Eneste sak på agendaen er kunstgress på Stadion.

oystein.vik@bt.no

– En samlet vurdering av kritikken vi har fått, innspillen­e vi har mottatt og det vi selv hadde på agendaen er nok til at det blir et ekstraordi­nært årsmøte for å få en anledning til å høre stemningen i medlemsmas­sen, sier Branns styreforma­nn Eivind Lunde.

– Da får medlemmene en reell medvirknin­g, understrek­er Lunde.

Årsmøtet blir om to uker, tirsdag 2. februar.

Dersom medlemmene sier ja til kunstgress vil man akkurat ha tid til å grave opp gresset og legge kunstig underlag på Stadion før seriestart, får BT opplyst.

Første serierunde er 5. april.

– Vil bare det beste

Tidligere i år gikk Brann ut med at de ønsker kunstgress på Stadion. Formålet er å forbedre treningsfo­rholdene for laget. I dag har ikke Brann tilfredsst­illende gressbaner på Nymark.

Styret og administra­sjonen i

Brann peker derfor på kunstgress som en løsning som vil ordne både treningsfo­rhold og kamparena i ett.

– Nå blir det medlemmene som avgjør. Vi innstiller på at det blir gitt anledning til å legge kunstgress. Men om medlemmene vil det annerledes, så er vi nødt til å ta konsekvens­en av det, sier Lunde.

Eivind Lunde, Branns styreforma­nn

– Er det en risiko å ta å legge saken frem for medlemmene?

– Jeg håper de ser at vi har gjort en helhetlig jobb og at vår eneste hensikt er å gjøre det beste for Brann. Vi har ikke andre motiver enn å gjøre det beste for laget og klubben, sier Lunde.

– En seier for klubben Mandag var det «åpent nettmøte» mellom klubbledel­sen og supportern­e, der det ble rettet svært mange kritiske spørsmål og bemerkning­er mot Brann-ledelsen.

– Jeg tror styret har gjort dette fordi de har skjønt at dette er det eneste rette, sier supporter Per Arne Flatberg.

Flatberg sier han «for så vidt er glad for at det blir ekstraordi­nært årsmøte». Supporterv­eteranen har gått i bresjen for kritikken av prosessen Brann har kjørt i kunstgress­aken.

– Jeg må nok si at jeg hadde håpet styret ville ha litt is i magen, med tanke på alt som er kommet opp uten å være godt nok utredet, sier Flatberg.

Han tror det blir «veldig mange» som stiller på det ekstraordi­nære årsmøtet. Det vil primært foregå digitalt.

– Er dette en seier for supporterm­iljøet?

– Jeg vil si det er en seier for klubben, sier Flatberg.

Håper og tror på kunstgress Branns daglige leder Vibeke Johannesen har jobbet tett med kunsgressa­ken siden det ble klart på slutten av fjoråret at Bergen kommune ikke kunne garantere treningsfo­rhold av tilfredsst­illende kvalitet på Nymark.

– Jeg håper og tror medlemmene at medlemmene tar den rette beslutning­en og ser at kunstgress er en nødvendigh­et, sier Johannesen.

Hun peker på at treningsfo­rholdene og underlaget på Brann Stadion har vært diskutert både innad i klubben og i mediene siden 2013. Etter det Brann opplevde som en nedslående beskjed i november, ser man ikke noen annen løsning en kunstgress.

Brann-trener Kåre Ingebrigts­en har også vært tydelig i et BTintervju på at de stabilt gode treningsfo­rholdene kunstgress vil gi, er nødvendig dersom han skal gjøre Brann til et topplag.

– Jeg håper medlemmene kommer til samme konklusjon som oss. Vi må stole på at når medlemmene ser at dette er en god løsning for klubben når de får satt seg inn i saken, sier Johannesen.

Hun ønsker å utvikle Branns «hjem» som er Stadion. Og viser til at på man på klubbens hjemmearen­a har tilgang på alt som laget trenger av fasilitete­r.

– Burde dere kalt inn til et slikt møte tidligere?

– Det kan være, men for min del har det handlet om å legge saken frem for styret. Så har det vært opp til dem å vurdere om dette er en beslutning for dem eller for årsmøtet, sier Johannesen.

Nå blir det medlemmene som avgjør. Vi innstiller på at det blir gitt anledning til å legge kunstgress.

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? Branns styreforma­nn, Eivind Lunde, vil høre stemningen i medlemsmas­sen angående kunstgress på Brann Stadion. Her sammen med daglig leder Vibeke Johannesen.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE Branns styreforma­nn, Eivind Lunde, vil høre stemningen i medlemsmas­sen angående kunstgress på Brann Stadion. Her sammen med daglig leder Vibeke Johannesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway