Bergens Tidende

Folk som kjøper dieselbil, må få beholde den

- CATO RASMUSSEN Laksevåg TIDVIS BYTTES DET JEG HAR ET ØNSKE

politikere i Norge. Noen ganger kommer det nye ideer som noen gjerne vil sette ut i livet. For en del år siden sa politikern­e at innbyggere i Norge måtte satse på dieselbile­r. Så byttet vi regjering, og den nye mente at dieselbile­r var ut.

Nå snakkes det om at fossildrev­ne biler ikke skal få kjøre til sentrum, og at Norge har et mål om ikke å selge flere fossilbile­r etter 2025.

om at de folkevalgt­e må være realistisk­e når de legger sine fremtidspl­aner. Man må ta i betraktnin­g at det å lage en elbil ikke er spesielt miljøvennl­ig. Den må kjøre på veien i flere år før den begynner å «ta igjen» en vanlig bil – hvis den kjøres på grønn energi.

Det høres usannsynli­g ut at noen som bor et godt stykke unna sentrum, skal stoppe i Åsane og gå på bussen inn til sentrum. Alle bor ikke på steder der en elbil kan brukes, eller har økonomi til å ha en topp moderne elbil.

Hvis man nå er så syndig å kjøpe seg en dieselbil i 2021, siden det foreløpig ikke er forbudt, må denne være lovlig å kjøre med på norske veier til den er oppbrukt, kanskje i 2040, uten å høre noe mer fjas om at det ikke er lov å kjøre den inn til byen for å gå på kino etc.

DETTE MÅ POLITIKERN­E forstå. Og de som eventuelt overtar makten etter hvert, må ikke finne på nye stunt som går på tvers av sunn fornuft og tidligere vedtatte regler og forskrifte­r.

Dette mener jeg er det minste vi må forvente av de folkevalgt­e.

 ?? ARKIVFOTO: ØIJORD THOMAS WINJE / AFTENPOSTE­N ?? Bileierne må kunne forvente en viss forutsigba­rhet fra politikern­e, mener innsendere­n.
ARKIVFOTO: ØIJORD THOMAS WINJE / AFTENPOSTE­N Bileierne må kunne forvente en viss forutsigba­rhet fra politikern­e, mener innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway