Bergens Tidende

Fifa advarer utbrytergr­uppe

-

Det internasjo­nale fotballfor­bundet (Fifa) vil ikke under noen omstendigh­et anerkjenne en egen europeisk superliga. Nå varsles det mulige konsekvens­er.

Fifa retter dermed en advarende pekefinger mot planene om å danne en egen liga med flere av FotballEur­opas største klubber. En slik utbrytergr­uppe vil ikke bli anerkjent av verken dem eller en annen tilsvarend­e organisasj­on, heter det i en pressemeld­ing.

Fifa sier at spillere risikerer å bli utestengt fra VM- og EM-spill om de involverer seg i den nye superligae­n.

– Enhver klubb eller spiller som involverer seg i en slik turnering eller serie vil som en konsekvens ikke få lov til å delta i en turnering styrt av Fifa, heter det i meldingen som er underskrev­et av Fifas president Gianni Infantino.

Også lederne for de seks øvrige kontinenta­le fotballfor­bundene, inkludert Det europeiske fotballfor­bundet (Uefa) og Aleksander Ceferin, står bak.

Fifa-utspillet er et direkte svar på spekulasjo­nene i mediene om at enkelte av verdens rikeste og største klubber vurderer å lage sin egen serie uavhengig av verdens største fotballfor­bund.

Planene som er skissert for en mulig superliga involverer de største klubbene i England, Spania, Tyskland, Italia og Frankrike.

Planene ble for første gang offentlige da det tyske magasinet Der Spiegel fikk tak i lekkede dokumenter i 2018. Den gang ble det rapportert at nyvinninge­n kunne komme til å se dagens lys allerede i 2021.

I oktober i fjor ble det så meldt at Manchester United og Liverpool skulle ha blitt innlemmet i samtalene som pågikk rundt superligae­n.

Tidligere denne uken sa Bayern München-toppen Karl-Heinz Rummenige i et intervju med avisene TZ og Merkur at storklubbe­n ville takke nei til enhver form for deltakelse, fordi dette ville påføre den hjemlige fotballen i Tyskland stor skade.

Real Madrid-president Florentino Pérez skal på sin side være en varm tilhenger av planene

Fifa mener selv at klubb-VM er eneste turnering som skal bli arrangert på tvers av kontinente­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway