Bergens Tidende

Fantastisk musikk hvis du er mer enn middels giret på bukkehorn

-

Wardrunas femte album er kanskje min nye favorittpl­ate. Men veien dit var lang.

HHHHH

Hmen «Kvitravn» virker mer fokusert. Den har en tydelig puls, sterkere melodier, og ikke minst et helt annet type driv enn forgjenger­ne.

Einar Selvik selv er også blitt en markant bedre sanger med årene, og sammen med Lindy-Fay Hella skaper han noen virkelig magiske stunder – «Andevarljo­d» er noe av det mektigste og mest berusende jeg har hørt på veldig mange år.

JANUARMONO­TONIEN ER ulidelig i kombinasjo­n med et ikke-eksisteren­de sosialt liv, men Kamara får oss til å føle oss nærmere hverandre. Låten «Carry You Home» setter et empatisk fokus på hvordan våre grenser strekkes og tøyes i relasjoner.

Den er så magisk at det slår gnister. En av landets mest lovende vokalister presterer har en makeløs evne til å utstråle sårbarhet og styrke om hverandre. Når hun maner frem koret i refrenget, blir det ståpels, tårer i øyekroken og bakoversve­is på en og samme tid. Låten er hjerteskjæ­rende sjelfull, men også dansbar – og den gir et skikkelig retronikk til noen av åttitallet­s ikoniske popballade­r.

KLIKK PANIKK SAMLER medlemmer fra undergrunn­sikonene i Autokrank, Braak og trioen At Least We Have A Band i et nytt prosjekt som tangerer garage, pønk og ska. Også dette føles som musikk for våre tider; høyenergis­k, konfronter­ende og katartisk, som for å ryste oss ut av dvalen og inn i dansen.

Riste av oss angst, noia og panikk. I ekte pønkånd klokker «Ingen grunn til panikk» inn på rett under

BJARTE DEPRESNO BORTHEN eller bare Depresno, som vi best kjenner ham som, hjelper en med å simre ned med den nye singelen «Bitter St». På denne dykker han ned i bitterhet, kanskje vår mest tabubelagt­e følelse på spekteret. Låten er sparsomt arrangert med et lydbilde som tar fra americana og country – alt med en dunst av melankoli.

Den lener seg som vanlig tungt på hans dype og noe udefinerba­re stemme, et sted mellom singersong­writer, cowboy og fløtepus i samtidskry­sset mellom pop og soul.«Bitter St» har bare ett problem, og det er at den mangler noe som forbinder med følelsen av nettopp bitterhet. Kanskje er Borthens røst for polert denne gang, når man vet at den kan så mye mer – å speile selv de vanskeligs­te følelser?

Musikkanme­lder

HHHHH

H

 ?? FOTO: KNUT EGIL WANG ?? Einar Selvik og Wardruna er blitt forbasket gode på det de gjør, mener BTs musikkanme­lder.
Wardruna
Wardruna – «Kvitravn» By Norse Music/Sony Folkemusik­k
FOTO: KNUT EGIL WANG Einar Selvik og Wardruna er blitt forbasket gode på det de gjør, mener BTs musikkanme­lder. Wardruna Wardruna – «Kvitravn» By Norse Music/Sony Folkemusik­k
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway