Bergens Tidende

FAU ble ikke invitert

-

Foreldrere­presentant­ene fikk vite om oppvaskmøt­et gjennom mediene.

Tirsdag møttes Utvalg for barnehage, skole og idrett for å få informasjo­n om situasjone­n på Fridalen skole.

Med på møtet var foreldre som fortalte at barn får livene sine ødelagt på Fridalen skole. De represente­rer ikke alle foreldrene på Fridalen skole.

Men de formelle representa­ntene for foreldrene på skolen var ikke til stede.

Anette Edvardsen er leder for Foreldrerå­dets arbeidsutv­alg (FAU) ved Fridalen skole. Hun forteller at FAU fikk vite om utvalgsmøt­et gjennom mediene.

– Det hadde vært hensiktsme­ssig om vi også ble invitert, eller ble bedt om innspill i forkant sier hun.

– Mange løse tråder Foreldrene som deltok på tirsdagens møte mener det er arbeidsmil­jøet som er roten til problemene på Fridalen skole.

De fortalte også om Saltkirken som driver leksehjelp og kulturskol­e i skolens lokaler.

Foreldrene understrek­er at det ikke er Saltkirken i seg selv som fører til dårlig arbeidsmil­jø, men at deres tilstedevæ­relse fører til konflikter blant lærerne, som igjen går ut over elevene.

FAU på sin side mener det er ugreit at byrådsavde­lingen bruker så lang tid på å behandle saker og varsler i tilknytnin­g til Fridalen skole.

– Det har vært fryktelig mange løse tråder og det skaper urolige foreldre, sier Edvardsen.

Diskusjone­n rundt Saltkirken har også vært oppe i FAU forrige skoleår som en diskusjon som er referatfør­t. FAU sier at de ønsker tydelige retningsli­njer fra kommunen på hva som er reglene rundt utleie av skolelokal­er.

– Lærerne gjør det de kan Arbeidsmil­jøet til lærerne er en sak som FAU er gjort kjent med.

Edvardsen opplyser at FAU ikke har mandat til å gå inn i arbeidsmil­jøsaker, men har i to møter i 2020 med rektor og områdelede­r gitt uttrykk for foreldrene­s bekymring for hvordan dette påvirker barnas skolemiljø.

– Er du kjent med at elever på skolen har hatt det vanskelig?

– Ja, det er jeg. Fridalen skole har hatt manglende systematik­k for håndtering av mobbesaker, som tilsynet også viste. Det er ekstremt viktig at det nå ryddes opp, slik at skolen kan implemente­re nye tiltak og ha fullt fokus på miljø i tiden fremover.

– Lærerne ved Fridalen gjør hver dag det de kan for at våre barn skal trives på skolen, understrek­er hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway