Bergens Tidende

Forbannet på Bolsjunov

-

Det ble Norge mot Aleksandr Bolsjunov. Russeren og Hans Christer Holund kolliderte en kilometer før mål, og russeren får hard medfart av sine norske rivaler.

jens.friberg@vg.no

– Det er jo Bolsjunov som kjører meg ned i svingen der. Jeg knekker begge stavene og blir vippet ut i nettet. Da tryner jeg og det samme gjør Bolsjunov. Da er egentlig løpet ødelagt, sier Holund til NRK om situasjone­n.

Etter målgang på tremilen med skibytte i Lahti, der Emil Iversen spurtslo Sjur Røthe med Pål Golberg på tredjeplas­s, gikk Holund rett bort til russeren for å uttrykke sin frustrasjo­n.

– Jeg spurte han egentlig bare hvorfor. Hva er vitsen? Det er ikke der løpet blir avgjort. Det var god plass der. Man kan avgjøre i bakken og på oppløpet og hvor som helst ellers, men i en venstresvi­ng er det ikke der vi avgjøre det, sier Holund til NRK.

Etter å ha gjennomfør­t TV-intervjuen­e, var Holund ordknapp i resten av pressesone­n, og sier bare «det var et uhell», «ingen sin skyld» og at han var «litt frustrert» etter målgang, før han stakk videre uten å besvare resten av VGs spørsmål.

Rennet er svært viktig for Holund og kompani, ettersom det er den siste tremila før skibytte før det kommende verdensmes­terskapet i Oberstdorf og dermed et viktig uttaksrenn for landslagst­rener Eirik Myhr Nossum.

Bolsjunov var selv oppgitt etter fallet.

– Norsk taktikk, sa Bolsjunov i pressesone­n.

Han får spørsmål fra NRK om det var han eller Holund som var skyld i fallet. Bolsjunov gjentok svaret: «Norsk taktikk».

Synes ikke noe om

Russeren var den eneste ikke-norske blant topp seks, i Norges første verdenscup­renn siden slutten av november. I nordmennen­es fravær har russerne herjet, men det fikk en brutal slutt med Iversen og kompani tilbake.

– Det er godt å vise at vi er å regne med, og når utlendinge­ne klager over at vi ikke stiller til start, tenker jeg at de bare bør være glad for det når det går som i dag. Vi skiller oss ut, det gjør meg stolt og jeg er stolt av laget mitt, sier seierherre­n Iversen til VG.

Han var selv foran smellen mellom Holund og Bolsjunov, og lar ikke tvilen komme russeren til gode. Selv om han ikke har sett bilder av situasjone­n, antar han at det er Bolsjunovs feil.

– Han er skummel, han er en bjørn. Til tider synes jeg han er veldig ekkel, han kan plutselig komme inn i deg bakfra, sier Iversen.

– Hva synes du om måten han oppfører seg på i sporet?

– Jeg synes ikke noe om det. Alle som går i felt må prøve å holde skuldrene senket, men det kan gå en kule varmt, og det er ikke barebare. Han kan se seg litt i speilet også, ikke bare se på oss, sier Iversen, og mener russeren er litt vel «bøs».

Uttaks-dilemma

Lørdagens skiathlon gjorde det neppe lettere for allroundtr­ener Eirik Myhr Nossum å ta ut VM-laget på distansen. I tillegg til fem nordmenn blant topp seks, sitter også Johannes Høsflot Klæbo klar til å gå distansen.

Iversen vant NM-gull på denne distansen søndag foran Golberg og Røthe. Og det ble pallen lørdag også, men Røthe og Golberg byttet plass i Lahti.

Simen Hegstad Krüger falt i siste sving og mistet muligheten til å kjempe om seieren, mens Martin Løwstrøm Nyenget trolig gikk seg ut av diskusjone­n om en VMplass på distansen.

Iversen virker derimot ikke veldig bekymret for at han ikke får gå tremil med skibytte i VM.

– Ser man på resultaten­e, ligger jeg godt an. Men det spørs om Nossum liker meg, det er jo litt skjønn inne i bildet også, sier Iversen diplomatis­k.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI / AP / NTB ?? Emil Iversen (i midten) spurtet ned Sjur Røthe på oppløpet, mens Pål Golberg (til h.) ble nummer tre i verdenscup­comebacket til Norge i Lahti lørdag.
FOTO: JUSSI NUKARI / AP / NTB Emil Iversen (i midten) spurtet ned Sjur Røthe på oppløpet, mens Pål Golberg (til h.) ble nummer tre i verdenscup­comebacket til Norge i Lahti lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway