Bergens Tidende

Therese Johaug: Er der jeg skal være før VM

-

Therese Johaug vant klart lørdagens skiathlon i Lahti. Hun fikk med seg to lagvenninn­er på pallen i norsk langrenns første verdenscup­renn på snaut to måneder.

Det ble aldri en seierskamp på 15-kilometere­n med skibytte. Johaug tok tak fra start, la seg i front, og etter ni minutter hadde hun ristet av seg sine siste rivaler i sporet.

Hun slo Helene Marie Fossesholm med 28,1 sekunder. Deretter fulgte Heidi Weng på tredjeplas­s.

– Dette bekrefter at de rennene hjemme i Norge var veldig, veldig bra, og at jeg er der jeg skal være før VM, sa Johaug til TV 2 etter seieren.

Det ble en spurt om de to siste pallplasse­ne, og der var de norske sterkest og la seg inn foran Ebba Andersson og Jessica Diggins.

Fossesholm kunne glede seg over sin første «ordentlige» pallplass i verdenscup­en. Fra før hadde hun en 2.-plass i ren etappetid fra minitouren i Ruka. Lørdag kom det som mange omtaler som 19-åringens store internasjo­nale gjennombru­dd.

Hun la bakpå på den klassiske delen, men hentet seg inn igjen med skøyteski på beina.

– Jeg tenkte at jeg skulle ta igjen

Ebba og Jessie, men skulle ikke gjøre det på et jafs. Da jeg kom på sisterunde­n, «gunnet» jeg litt ekstra rundt den siste svingen. Det holdt det akkurat, sa Fossesholm til NRK og kom med et nytt ordtak:

– Jeg måtte bare bite i det sure beinet og gå til maks.

Johaug sier hun ikke har vært bekymret for konkurrans­eformen. Hun mener rennene de norske løperne har gått på hjemmebane, har holdt verdenscup­standard.

– Jeg var aldri usikker, for jeg har gått såpass mye skirenn i mitt liv at jeg kjenner når det flyter og ikke flyter, sa hun etter sin 77. individuel­le verdenscup­seier.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER / AP / NTB ?? Therese Johaug var i en klasse for seg lørdag.
FOTO: MARKKU ULANDER / AP / NTB Therese Johaug var i en klasse for seg lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway