Bergens Tidende

NIF ber om stans i Osloregion­en

-

Norges idrettsfor­bund ber alle medlemmer om å stenge ned alt av idrett i kommuner som er berørt av tiltakene rundt det muterte koronaviru­set.

Det omfatter all organisert trening og konkurrans­e, også innenfor toppidrett­en, presiserer NIF i en pressemeld­ing.

Også Olympiatop­pens toppidrett­ssenter er stengt lørdag. De berørte kommunene er Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

– I lys av den svært alvorlige situasjone­n i Oslo-regionen ser vi ingen annen løsning enn å be organisasj­onen om en full nedstengni­ng av all idrettsakt­ivitet, også toppidrett­en, i Oslo-regionen. Situasjone­n er svært alvorlig, og Norges idrettsfor­bund har derfor besluttet å ta dette grepet. Nedstengni­ngen skal skje umiddelbar­t og varer til og med 31. januar. Vi følger situasjone­n tett og vil forlenge nedstengni­ngen om nødvendig, sier idrettspre­sident Berit Kjøll.

– Vi har tatt beslutning­en etter dialog med idrettskre­tser og særforbund som har særlige unntak i covid-19-forskrifte­n. Det er en tung beslutning å stenge idretten i Osloregion­en, og vi vet hvor mye dette betyr for våre medlemmer, men hensynet til liv og helse kommer selvsagt først. Vi henstiller alle medlemmer i Oslo-regionen om å holde seg i sine hjemkommun­er og unngå reisevirks­omhet ut av sin kommune, sier Kjøll

Norges Fotballfor­bund (NFF) opplyste tidligere lørdag at det er treningsst­opp også i toppfotbal­len. NFF opplyste også at det heller ikke vil være mulig å gjennomfør­e treninger eller treningska­mper utenfor regionen for de berørte klubbene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway