Bergens Tidende

Ole Didrik Blomberg vil ha kunstgress på Stadion

– Brann bør bytte til kunstgress, mener Ole Didrik Blomberg.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Han kom inn i Brann som en kule i fjor, Ole Didrik Blomberg. Etter at han ble kjøpt fra Åsane, fortsatte han etter hvert å gjøre det samme i Brann som han hadde gjort i Obos-ligaen: Å være en moderne høyreback med stor offensiv kraft.

Nå melder bergensere­n seg på i debatten om kunstgress på Stadion. Blomberg mener kunstgress trengs dersom Brann skal: Bli et topplag.

Spille underholde­nde fotball. Utvikle spillere som kan selges til utlandet.

Bli et topplag

Brann vant bare fire ganger på Stadion i fjor. Et tilbakeven­dende problem var at når motstander­en legger seg lavt, så har Brann lite å komme med.

Blomberg mener kunstgress vil hjelpe.

– På gress må vi må bruke flere touch på å få kontroll på ballen, og valgene tar lengre tid. Ofte sklir vi også når vi skal akselerere eller før vi tar et touch, og da mister vi momentum, sier Blomberg.

Sittende i en av restaurant­ene på Stadion kan han kikke ut mot Stadion-matten på ene siden, Nymark på den andre.

Med kunstgress på Stadion kan laget gjøre alt der. Både trening og kamp. Blomberg mener medlemmene bør si ja til kunstgress når saken skal opp på ekstraordi­nært årsmøte.

– Da vil det blir enklere å få til angrep og offensive driller. Ting blir mindre tilfeldig.

Spille underholde­nde fotball Branns lyst på kunstgress er ikke basert på en kjærlighet til plast i seg selv, men et ønske om å kunne trene på akkurat samme underlag som man skal spille kamp på. Det er ikke mulig i dag fordi gressbanen­e på Nymark er dårlige.

Da Blomberg var i Åsane trente og spilte han på samme underlag. Åsane har fått mye skryt for spillestil­en sin.

– Jeg tror folk bare må skjønne at om vi skal klare å skape en skikkelig spillestil, så kan vi ikke bytte underlag og dra på forskjelli­ge baner, sier Blomberg.

Fotballspi­lleren forklarer viktighete­n med å trene på samme underlag som man spiller kamp på, ved at man kjenner igjen alt ved banen og vet for eksempel akkurat hvor mye kraft som skal brukes på en pasning.

– Jeg vil spille en fin og attraktiv angrepsfot­ball med tempo, stå høyt i banen og gjenvinne kjapt. Skal vi klare det, må vi øve på det dag inn, dag ut, på samme underlag.

Utvikle unge spillere Blomberg (20) er del av det som kan bli et rekordungt forsvar sammen med David Wolfe (18) og Ole Martin Kolskogen (20).

Fremover på banen har Brann andre unge spillere som Mikal Berg Kvinge (17) og Aune Heggebø (19).

– For å sikre utvikling til unge spillere må vi spille og trene på et høyt nivå hver dag. Det kan ikke skje når vi trener på en humpete myr. Hvis Brann vil være en utviklings­klubb, så må vi ha gode treningsfo­rhold, sier Blomberg.

Hans klare ambisjon er å slå til i Brann og så komme seg videre til en enda bedre klubb.

– At vi får orden på dette er meget avgjørende om Brann vil være en utviklings­klubb, slik de sier at de vil være.

Drømmen om gress

En stor undersøkel­se gjort blant toppspille­re i Norge, Sverige og Danmark i 2019 viste at 85 prosent av spillerne ønsker seg gress. Bare ni prosent ville helst ha kunstgress.

Blomberg innrømmer at også de unge spillerne i Brann er i «vil helst ha gress»-kategorien.

– Ja, dette gjelder også oss unge som er vokst opp på kunstgress, sier 20-åringen.

Men Brann Stadion er i beste fall bare god deler av året. Derfor forblir gode gressbaner mer en drøm som stort sett ikke finnes i Norge.

– Skikkelig gode gressbaner ser faktisk ut som kunstgress­baner.

Jeg tror folk bare må skjønne at om vi skal klare å skape en skikkelig spillestil, så kan vi ikke bytte underlag og dra på forskjelli­ge baner.

Ole Didrik Blomberg

 ??  ??
 ??  ?? Slik ser Stadion-matten ut akkurat nå. Brann-spiller Ole Didrik Blomberg tester den forsiktig. Han mener det er best å skifte til kunstgress.
Slik ser Stadion-matten ut akkurat nå. Brann-spiller Ole Didrik Blomberg tester den forsiktig. Han mener det er best å skifte til kunstgress.
 ??  ?? – I sommer var banen på Stadion god, men på slutten av forrige sesong var den forferdeli­g, sier Ole Didrik Blomberg.
– I sommer var banen på Stadion god, men på slutten av forrige sesong var den forferdeli­g, sier Ole Didrik Blomberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway