Bergens Tidende

Elleve nye påviste tilfeller i Nordre Follo

-

Det er påvist elleve nye tilfeller av det muterte britiske koronaviru­set i Nordre Follo kommune, varsler ordføreren på en pressekonf­eranse søndag.

– Dette var det vi fryktet. Vi har fått påvist elleve nye tilfeller av den britiske virusvaria­nten siden lørdag. Det var det vi engstelige for at ville komme, men som vi i det lengste håpet at ikke ville skje, sier ordfører Hanne Opdan (Ap).

I alt er 74 personer knyttet til smitteutbr­uddet i Nordre Follo. 17 av disse har fått påvist den britiske virusvaria­nten. Alle er hjemmehøre­nde i Nordre Follo.

Ett av de nye tilfellene kommunen varsler om søndag, er tilknyttet en barnehage. Det ventes svar på 250 prøver søndag kveld og tidlig neste uke.

– Vi må forvente at flere av dem er positive UK-virus, sier ordføreren.

Ordføreren sier at innbyggern­e i Nordre Follo ikke trenger å bli mer engstelige enn de allerede er, men at de nye smittetilf­ellene viser at tiltakene som ble innført da kommunen stengte ned var nødvendige.

Utbruddet har utgangspun­kt i Langhus bo- og rehabilite­ringssente­r. Der har to beboere mistet livet etter å ha blitt smittet av det muterte viruset. I tillegg er det et utbrudd i Tussestien barnehage som kobles til sykehjemme­t.

– Vi har ett positivt tilfelle i barnehagen, men vi mistenker at tallet vil stige også der, sier kommuneove­rlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

– Det er også viktig for meg å formidle at arbeidet vårt med smittespor­ingsarbeid­et i vår kommune får ros fra mange hold og vil bli brukt som et eksempel til etterfølge­lse for andre kommuner i samme situasjon. Alle som jobber med dette sent og tidlig, fortjener en stor takk, sier Opdan.

Kommunen varsler at den vil prioritere at sårbare barn og unge får den hjelpen og støtten de trenger de neste dagene. Skoler og barnehager er stengt til onsdag.

Nordre Follo kommune uttrykker et sterkt ønske om å bli prioritert i vaksinekøe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway