Bergens Tidende

Sverige innfører innreisefo­rbud fra Norge

-

Sverige innførte innreisefo­rbud fra Norge fra midnatt og i tre uker fremover, bekrefter innenriksm­inister Mikael Damberg.

– Vi har ikke sett noen klyngespre­dning av det muterte viruset i Sverige, sier Damberg på en pressekonf­eranse søndag etter et regjerings­møte.

Han omtaler beslutning­en som «eksepsjone­ll» og sier at nedstengni­ngen i Norge kan få konsekvens­er også for Sverige.

– Når norske butikker og vinmonopol stenger ned, er det en risiko for at nordmenn kommer til Sverige og bidrar til smittespre­dning og trengsel her, sier Damberg.

Han oppfordrer alle som har besøkt Norge, til å teste seg og være i karantene frem til testsvar foreligger. Innreisefo­rbudet til Norge skal gjelde frem til 14. februar, opplyser innenriksm­inisteren, som dermed bekrefter opplysning­er fra statsminis­ter Erna Solberg (H) lørdag kveld.

Innreisefo­rbudet kan bli forlenget, påpeker Damberg.

Unntak gjelder for godstrafik­k og for dem som jobber i Sverige eller har nødvendige familieære­nd.

Samtidig forlenges innreisefo­rbudet til Sverige fra Storbritan­nia og Danmark til 14. februar.

Sveriges utenriksde­partement fraråder også alle reiser til Norge som ikke er nødvendige, opplyser den svenske regjeringe­n. Reiserådet gjelder på ubestemt tid, skriver utenriksde­partemente­t på sine nettsider.

Lørdag ba Folkhälsom­yndigheten (FHM) alle som reiser inn i Sverige fra Norge, eller som nylig har vært i Norge, om å koronatest­e seg og isolere seg hjemme i minst syv dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway