Bergens Tidende

– Masse følelser som skulle ut

-

Johannes Thingnes Bø traff 19 av 20 blinker og gikk inn til seier på søndagens fellesstar­t i Anterselva. Det var siste renn før skiskytter-VM.

Stryningen slo franske Quentin Fillon Maillet med 31,1 sekunder. Det var hans 52. verdenscup­seier i karrieren og fjerde for sesongen.

Tredjeplas­sen gikk til Jakov Fak fra Slovenia, mens Vetle Sjåstad Christians­en slo Tyskland-profilen Arnd Peiffer på målfoto i en duell om å bli nummer fire.

En bom på nest siste skudd gjorde at det bare nesten ble en feilfri skytedag i den italienske høyden. Uansett holdt det til en komfortabe­l seier.

– Dette var en veldig fin seier. Det var masse følelser som skulle ut. Jeg slapp litt byrden i dag og hadde det veldig moro, sa Thingnes Bø til NRK.

Norsk dominans

For første gang denne sesongen vant Thingnes Bø et 20-skuddsrenn. Dermed viste han endelig styrke igjen også utenom sprint.

Det lover bra før neste måneds VM i slovenske Pokljuka. Der stiller Norge et kruttsterk­t lag.

De norske skiskytter­herrene har i vinter vunnet hele 11 av 15 enkeltrenn i verdenscup­en. Triumfene er fordelt slik: Johannes Thingnes Bø (4) Sturla Holm Lægreid (4)

Tarjei Bø (2) Johannes Dale (1)

Blandede følelser Christians­en hadde tre bom på veien til fjerdeplas­sen, mens Erlend Bjøntegaar­d ble nummer seks med samme antall.

– Jeg er lei av å komme på fjerdeplas­s, men jeg er utrolig fornøyd med å klare å ta Peiffer de siste 50 meterne. Jeg har ikke sett mange tilfeller av noen som klarer å gå forbi på dette korte oppløpet, og det var bare så vidt det gikk, sa Christians­en.

Dale la seg inn på niendeplas­sen med fire bomskudd, og storebror Bø fulgte som nummer tolv etter å ha misset på fire blinker.

Det sier litt om det norske laget når kometen Lægreid med tre bom på 14.-plass ble Norges dårligste.

Sprint er første individuel­le VM-øvelse for de mannlige utøverne. Den går 12. februar.

 ?? FOTO: FREDRIK SANDBERG / TT / NTB ?? Johannes Thingnes Bø viste god VM-form på fellesstar­ten i går.
FOTO: FREDRIK SANDBERG / TT / NTB Johannes Thingnes Bø viste god VM-form på fellesstar­ten i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway