Bergens Tidende

Norge gjorde VMjobben mot Island

-

Keeper Kristian Sæverås kom inn og storspilte da Norge slo Island 35–33.

– Vi ønsker å spille god håndball og ta steg videre, og angrepsmes­sig var det veldig bra i dag. Vi slet med deres midtback, men det var mange gode prestasjon­er, sa landslagss­jef Christian Berge til Viasat etter Norges kamp og før den store dramatikke­n.

Vel vitende om at Norges videre skjebne lå i andre hender, bokstaveli­g talt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre frem til den kampen, sjekke menyen på Netflix kanskje. Jeg går vel bare rundt i en egen liten verden og venter. Det kommer nok til å krible litt de neste timene, sa Berge en liten time før Frankrike og Portugal skulle måle krefter.

– Dette er så 50–50 som det går an å bli.

Straffet

Norge skaffet seg ledelsen etter vel ti minutter mot Island. Motstander­en pådro seg tre utvisninge­r allerede på snaut tolv minutter i starten av kampen.

Det ble til fire kort etter, og da sprakk det for treneren Gudmundur Gudmundsso­n. Han hylte ut mot dommerne og hoppet opp og ned på sidelinjen.

Islendinge­ne gikk ekstra hardt til verks mot Sander Sagosen. Han tok telling tidlig i kampen etter en smell mot hodet, men kom seg ganske fort.

Keeperløft

Petter Øverby scoret tre av Norges mål på vei mot 8-5-ledelse. Norge brukte fart så mye som mulig i angrep, og det ga mange norske mål.

Men i forsvar var det tendenser til full lekk. Det sto hele 18–18 ved pause. Keeper Torbjørn Bergerud hadde en tøff omgang uten mye hjelp. Han ble benket i 2. omgang.

Sæverås kom inn og reddet tre skudd nesten umiddelbar­t. Så fulgte han opp med å stoppe et straffekas­t og en 100-prosentsja­nse ikke lenge etter.

Sagosen, Gøran Johannesse­n og Harald Reinkind var i skuddform og straffet Island ofte.

Norge ledet klart, men bommet mye i sluttfasen. Derfor ble kampen ganske jevn til slutt. Island var ett mål bak noen minutter før slutt, men Norge holdt unna.

?? FOTO: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AP / NTB ?? Harald Reinkind spilte glimrende da Norge slo Island i går.