Bergens Tidende

Ni ting Doddo lurer på med Brann

-

Doddo er i helspenn foran et nytt Brann-år.

1. Hva kan vi forvente av Brann i år? Sjansene for at det blir en ny akk- og stønn-sesong er stor. Brann mangler vinnerkult­uren, de mangler suksessfor­melen, og i år mangler de også pengene. En ny 10.-plass blinker i det fjerne. Eller skal denne sesongen bli annerledes? Supportere­n i meg sier at Kåre Ingebrigts­en og Eirik Horneland har en hel vinter på å skape gull av gråstein. Det er ikke umulig at de mestrer det, de kan overraske oss alle og bli et topplag.

2. Når skal Brann begynne å spille Kåre Ingebrigts­en-fotball?

Du vet, den underholde­nde fotballen som Rosenborg spilte for noen år siden. I tre år på rad herjet Kåres RBK med resten av Fotball-Norge. De vant tre seriemeste­rskap og to cupgull. Rosenborg var under Kåres ledelse fullstendi­g overlegne. Vi forventer ikke mye i denne byen, men en liten flik av Kåres RBK-suksess hadde skapt fotballfeb­er.

3. Hvem skal Brann signere?

Kåre oppdaget ganske raskt at det var få spillere som var gode og unge nok til å spille hans direkte og kondisjons­krevende fotball. Da verdens lengste sesong omsider var over, ryddet han i den overbetalt­e stallen og kvittet seg med nesten et helt fotballag. Det var vel og bra, men hvem skal han erstatte dem med? Branns økonomi er som kjent anstrengt, den lyser rødt. Jeg ønsker Rune Soltvedt lykke til i jakten.

4. Når skal Bamba begynne å score regelmessi­g?

Brann betalte vanvittig mye penger for Daouda Bamba. Det godtok vi lett sommeren 2018, han var tross alt spissen som skulle skyte oss til gull. Det ble det ingenting av, verken skudd eller gull. Bamba har vært en skuffelse i Brann-trøyen. Det er imidlertid ikke bare hans feil. Lars Arne Nilsen ga ham aldri den nødvendige tilliten, og Brann tilpasset ikke spillestil­en etter hans kvaliteter. La oss håpe Kåre gjør det.

5. Hvem blir Branns keeper?

Har Rune Soltvedt en fetisj på å handle keepere? Siden Piotr Lecijewski ble avskiltet, har Branns keepertren­er Dan Riisnes hatt det travelt. Mellom Alex Horwath og Ali Ahamada ligger det en julelenke med målvakter. De fleste av dem har på et eller annet tidspunkt blitt utdanket av Håkon Opdal, keeperen Brann signerte som en backup. Nå er han 39 år gammel. Blir det signert nok en ny målvakt – som etter noen få serierunde­r mister plassen til Håkon Opdal?

6. Når skal Brann begynne å tjene penger på spillersal­g?

Mange av lagene i Eliteserie­n har en sunn klubbøkono­mi fordi de jevnlig tjener store penger dette. Lag som Vålerenga, Viking, Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt har de siste årene tjent store summer på salg av spillere. De kjøper billig og selger dyrt. Flere av disse klubbene går med store overskudd. Det gjør ikke Brann.

7. Hvor mange spillere under 23 år blir det plass til på årets Brann-lag?

Branns ungdommer har fungert best i festtaler og treningska­mper. Unntakene kom i 2020 med Ole Martin Kolskogen og Ole Didrik Blomberg. Det bærer bud om nye tider. Skal vi omsider få se et ungt Brann-lag? Jeg tror det ikke før jeg får se det, men kanskje er det noen glupe hoder i Brann som ser at det kan være sammenheng mellom punkt seks og punkt syv?

8. Vinner Brann mot Mjøndalen? Mjøndalen er vår nemesis, og vår årlige påminnelse om hvor dårlig stelt det er med Brann. Mjøndalen overlevde heldigvis med et nødskrik. Det gir Brann en mulighet til å revansjere seg. Hvis alt annet skulle gå åt skogen, kan en seier mot det lille østlandsla­get bli en aldri så liten trøst, riktignok en fattigmann­strøst, men her tar vi det vi får.

9. Kommer folk tilbake til Stadion? En tur til Brann Stadion er mer forbundet med frustrasjo­n enn glede. På de siste 30 hjemmekamp­ene har Branns supportere sett Brann vinne ni ganger. Både korona og svak fotball har tvunget supportere til å bli hjemme. Kan de lokkes tilbake?

 ??  ??
 ?? FOTO: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY ?? Kåre Ingebrigts­en og Eirik Horneland har blant annet til felles at de begge måtte gå fra jobben som hovedtrene­r i Rosenborg.
FOTO: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY Kåre Ingebrigts­en og Eirik Horneland har blant annet til felles at de begge måtte gå fra jobben som hovedtrene­r i Rosenborg.
 ?? EDUARDO ANDERSEN
Blogger om Brann for BT ??
EDUARDO ANDERSEN Blogger om Brann for BT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway