Bergens Tidende

Butikker stenger i fleng

-

– Dramatisk situasjon, sier statsråden.

Butikker i hele Osloregion­en er stengt som følge av mutantviru­sutbruddet, og det varsles store permitteri­nger.

– Vurdere raskt Regjeringe­n besluttet i helgen at alle kjøpesentr­e og de fleste butikker de aktuelle kommunene er nødt til å stenge som følge av utbruddet av den engelske virusvaria­nten.

– Det er en dramatisk situasjon for mange bedrifter og arbeidstak­ere. Regjeringe­n skal raskt vurdere hvordan vi kan gjøre situasjone­n enklere, også for bedriftene, sier arbeids- og sosialmini­ster Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Alle butikker må stenges, med unntak av matbutikke­r, apotek, bensinstas­joner og dyrematbut­ikker.

Vinmonopol­et ble først besluttet stengt, men så snudde regjeringe­n og åpnet det igjen.

Store permitteri­nger Som følge av nedstengni­ngen har blant annet butikkjede­n Nille varslet at rundt 300 av deres ansatte i deres 80 stengte butikker vil bli permittert.

– Så får vi håpe dette er kortvarig. Det er veldig kjedelig, selv om vi har stor forståelse for at dette skjer og tar vårt ansvar, sier daglig leder Kjersti Hobøl i Nille til Nettavisen.

De jobber nå med å få opprettet en nettbutikk, som ifølge selskapet kan være oppe om få dager.

Også Kid Interiør permittere­r rundt 300 personer i sine 38 butikker.

Elkjøp stenger 27 butikker i det samme området, men har kun varslet mulige permitteri­nger.

Det jobbes med å finne alternativ jobb til de ansatte, opplyser Elkjøp i en pressemeld­ing.

Stengt ut uken

I første omgang gjelder stengninge­n ut denne uken, frem til 31. januar, avhengig av hvordan smitteutbr­uddet utvikler seg.

Arbeidsmin­isteren sier at regjeringe­ns mål fortsatt er å hjelpe sunne bedrifter gjennom koronakris­en, som allerede har medført store bølger av permitteri­nger siden mars i fjor.

– Det er forskjelli­ge måter å gjøre dette på, og vi ser på forskjelli­ge løsninger. Vi har tett kontakt med både næringsorg­anisasjone­ne og fagforenin­gene om dette, sier Røe Isaksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway