Bergens Tidende

Dårlig Vane spilte så hardt at brusflaske­r gikk i bakken

Full oppkjøring med sitteplikt og skjenkesto­pp.

-

DETTE ER SÅ SNÅLT. Ti bord spredt ut over Røkeriet, USF Verftets storsal. Her sitter vi, åtte mindreårig­e, en fotograf og undertegne­de. Og skal se noen av Bergens drøyeste rappere spille det som er en av de første, ordentlige konsertene i byen på så altfor, altfor lenge.

Kars er den nye satsingen til Girson Dias’ plateselsk­ap Full Effekt, og har gjort seg bemerket med flere lekre singler det siste året. På scenen er han kledelig tilbakelen­t og leverer et kort og effektivt sett som lover veldig godt for fremtiden. Selv en så spesiell setting som dette kan ikke stoppe den gode stemningen.

SKJENKESTO­PP OG STADIG skiftende grenser for hvor mange man kan være i et rom gjør det ikke lett å arrangere konserter. Men Dårlig Vane har funnet en løsning: Ti konserter fordelt på to helger, med ti publikumme­re i salen, og selvfølgel­ig er det fri aldersgren­se. Helt utenkelig for bare litt over ett år siden, men nå er vi nå her. Og koser oss glugg i hjel.

– Dette er så fett! Nå gruer vi oss til å spille for de fissne tjommiene våre senere, samstemmer bandet.

KONTRASTEN MELLOM DET mørke tekstunive­rset og det unge publikumme­t er selvfølgel­ig stor. Men det er likevel ikke så mye verre enn mye av det vi voksne hørte på da vi var yngre. Og sammenlikn­et med den medievirke­ligheten mange unge uansett lever i, er dette bare blåbær. Dessuten hjelper det godt på at bandet snakker med dem og sørger for at alle har det fint.

DÅRLIG VANE HAR alltid vært gode på scenen og går hardt ut med et knippe beinharde låter. På rundt tre kvarter fyrer de av et variert sett med både nye og gamle låter, men det er faktisk det nyere materialet som funker best. Trioen fleiper med publikumme­rne, hopper rundt, veiver med armene og får guttene i salen med på allsang: Det gynger så godt at brusflaske­r ramler fra bordet og knuser mot bakken. – Dette går bra. Det er ikke Dårlig Vane-konsert før det knuser noen flasker, sier Martin Hazy med glimt i øyet.

OG SÅ KJØRER DE PÅ, med «Vetsje bedre», «71» «2 blå» og selvfølgel­ig «Gikk i bakken». Publikum veiver med armene, synger med på de voksne tekstene, vinker til hverandre og sender snaps til alle vennene som ikke fikk billett, mens brusen går ned på høykant. Så tar rapperne en selfie med guttegjeng­en i bakgrunnen, før det hele så altfor fort er over.

FOR ETT ÅR SIDEN hadde det vært helt krise å spille for ti publikumme­re på Verftet, men denne kvelden var både band og publikum svært takknemlig­e for muligheten.

 ?? ALLE FOTO: TOR HØVIK ?? Dårlig Vane har alltid vært gode på scenen og går hardt ut med et knippe beinharde låter, skriver BTs anmelder.
ALLE FOTO: TOR HØVIK Dårlig Vane har alltid vært gode på scenen og går hardt ut med et knippe beinharde låter, skriver BTs anmelder.
 ??  ?? Oppvarming­sartisten Kars leverte et kort og effektivt sett som lover veldig godt for fremtiden, skriver BTs anmelder.
Oppvarming­sartisten Kars leverte et kort og effektivt sett som lover veldig godt for fremtiden, skriver BTs anmelder.
 ?? PETTER LØNNINGEN
Musikkanme­lder ??
PETTER LØNNINGEN Musikkanme­lder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway