Bergens Tidende

Helt feil å åpne ølkranene nå!

-

Vi må forholde oss til at den britiske virusvaria­nten finnes i Norge, kanskje også i bergensomr­ådet. styrrelser mellom klokken 23 og klokken 7. Fire menn i 20-årene havnet i drukkenska­psarresten.

Dette skjer i en tid da Follo og kommunene rundt, Oslo inkludert, stenger ned som i mars. Målet er å eliminere den muterte virusvaria­nten som trolig også er i ferd med å spre seg i andre deler av landet. Et lignende utbrudd vil også kunne komme i Bergensomr­ådet. Det muterte viruset er allerede påvist både i Bergen, Bjørnafjor­den og Ullensvang. vil smitteutvi­klingen etter en tid styres av denne virusvaria­nten. Dette vil øke risikoen for rask spredning. Hvis reproduksj­onstallet, R, da stiger til over 1, kan en få en dramatisk utvikling, slik figuren antyder. land. Mange som er smittet, har få eller ingen symptomer. Det muterte viruset oppdages først når noen får symptomer, blir testet og så etter enda flere dagers forsinkels­e får påvist det muterte viruset.

Det er derfor svært viktig å holde på strenge smittevern­regler, også i en by som Bergen, selv om de registrert­e smittetall­ene er relativt lave nå.

ETTER SMITTETOPP­EN I september ble tiltakene lettet så raskt at Bergen i november ble området med det høyeste smittenivå­et i landet. Hvis det langt mer smittsomme UK-viruset skulle være i omløp i Bergen, er det atskillig farligere å gjøre samme feilen nå. Det kan da bli atskillig vanskelige­re enn i november-desember å slå ned smitten med et vellykket resultat.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB ?? I helgen kunne man igjen skjenke alkohol i Bergen, på steder som også serverer mat.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB I helgen kunne man igjen skjenke alkohol i Bergen, på steder som også serverer mat.
 ??  ?? Hvis det britiske mutasjonen får fotfeste i Norge, risikerer vi at smitten sprer seg raskt, som illustrert i professore­nes diagram.
Hvis det britiske mutasjonen får fotfeste i Norge, risikerer vi at smitten sprer seg raskt, som illustrert i professore­nes diagram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway