Bergens Tidende

Smitten er halvert i Bergen

-

BERGEN: Ifølge smittevern­legens rapport for uke 3, er smitten halvert i Bergen. Totalt var det

53 nye tilfeller av korona i uke 3, halvparten så mange som uken før, da det ble registrert 101 nye tilfeller. Det var 6697 personer som testet seg for korona i uke 3, noe som er 1100 færre enn uken før. 36 prosent av de nye smittetilf­ellene stammer fra utlandet, mens 19 prosent er smittet hjemme hos seg selv. 11 prosent har ukjent smittevei. Smitten er også halvert på landsbasis siden

1. januar, viser den siste ukerapport­en fra Folkehelse­institutte­t. Samtidig er det en stor nedgang i antallet som tester seg: I uke 3 var det 43 prosent færre som testet seg enn i uke 1.

BERGEN: Smittevern­overlege Frank van Betten skriver i sin ukerapport at smittesitu­asjonen i Bergen er «gunstig», men at han frykter det muterte viruset fra Storbritan­nia. – Det som kan endre situasjone­n raskt og dramatisk er hvis en får ukontrolle­rt spredning av det muterte britiske viruset som har preget nyhetsbild­et de siste dagene, skriver van Betten. Han peker på at mange studenter vil returnere til Bergen kommende uke. – Det er imidlertid en labil situasjon. En forventer at mange studenter kommer tilbake til Bergen fra andre deler av Norge den kommende uken, skriver han. Sunnfjord kommune opplever i disse dager et stort utbrudd i studentmil­jøet. 35 personer er smittet den siste uken i kommunen.

 ?? ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG ?? Smittevern­overlege Frank van Betten peker på at mange studenter vil returnere til Bergen kommende uke.
ARKIVFOTO: ALICE BRATSHAUG Smittevern­overlege Frank van Betten peker på at mange studenter vil returnere til Bergen kommende uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway