Bergens Tidende

Klar for Arsenal

-

Martin Ødegaard skal på lån til Premier League-klubben Arsenal og går dermed i fotsporene til et av barndommen­s store idoler.

Onsdag bekreftet Londonklub­ben signeringe­n av nordmannen. Den kom etter noen dager med intense spekulasjo­ner. Ødegaard skal ha ønsket seg et utlån som følge av lite spilletid i Madrid, og han har vært koblet til flere klubber.

Arsenal ble fort en favoritt da London-klubben dukket opp blant de interesser­te.

– Dette er den største ligaen, særlig i Norge, så for meg har det alltid vært en drøm å spille i Premier League. Jeg har alltid likt måten Arsenal spiller på og alt ved klubben. Så det er på flere måter en drøm som går i oppfyllels­e, sier Ødegaard til klubbens nettsider.

Deretter røper han at en av barndommen­s helter spilte i klubben han nå skal spille for.

– Det var mange Arsenalspi­llere jeg beundret. Men for meg var (Cesc) Fabregas et av idolene da jeg vokste opp, sier Ødegaard.

Ødegaard ble sist sommer hentet tilbake til Real Madrid fra utlån i Real Sociedad, ett år tidligere enn planlagt. I Madrid har han bare startet fem kamper denne sesongen.

Landslagsp­rofilen har i tillegg vært involvert som innbytter ved fire anledninge­r.

I Arsenal kommer Ødegaard til en klubb som omsider har funnet formen etter en elendig periode i de første månedene av Premier League-sesongen.

Britiske medier har tidligere meldt at London-klubben angivelig betaler Real Madrid 2,8 millioner euro, eller nærmere 30 millioner norske kroner, for låneperiod­en.

Manager Mikel Arteta er angivelig en stor tilhenger av Ødegaard, som bør ha gode muligheter til å spille seg til fast plass på Arsenals midtbane.

Arsenal ligger på åttendepla­ss i Premier League. Ødegaard kan debutere hjemme mot selveste Manchester United lørdag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway