Bergens Tidende

Velger vidt forskjelli­g oppladning til VM

-

Noen av de norske skiskytter­ne har reist hjem. Andre legger oppkjøring­en til VM neste måned til utlandet.

jostein.magnussen@vg.no

Mens Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christians­en, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold har reist hjem til Norge, velger resten av skiskytter­landslaget å legge VM-forberedel­sene til Italia og Østerrike.

For Bø var det et enkelt valg å dra hjem til konen Hedda og sønnen Gustav.

– Min vurdering er at sesongen er lang, og det er fint med et avbrekk fra reise og skiskytter­fokus. Jeg har taklet Pokljuka (VM-arenaen) bra før uten forberedel­ser i høyden og er trygg på at formen kan bli veldig bra med treningsfo­rholdene som er i Oslo nå, sier Bø til VG.

Blir i høyden

Storebror Tarjei er allerede på plass i høyden i Seiser Alm. Her skal han trene rolig noen dager på 2000 meter før han forflytter seg til Obertillia­ch i Østerrike.

– Jeg velger å bli i høyden for å være best mulig akklimatis­ert til VM. Jeg gjorde det samme i fjor, og det fungerte veldig bra. Derfor er jeg trygg på at dette er den beste oppladning­en for meg.

Lørdag reiser Tarjei Bø ned på 1400 meter til Obertillia­ch, hvor han får selskap av Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale. De to har valgt å bli noen ekstra dager i Anterselva. Skytetrene­r Siegfried Mazet møter trioen der.

Ble igjen i Anterselva Fjorårets VM-dronning, Marte Olsbu Røiseland, valgte også å bli igjen i Anterselva.

– Den viktigste grunnen er at jeg slipper to reisedager med alt som følger med av koronatest­ing og karantene når du kommer hjem. Siden mannen min (Sverre Olsbu Røiseland) er opptatt med skiskytter-EM, hadde jeg kommet hjem til tomt hus, og da er det mer hyggelig å ta en liten «ferie» sammen med Karoline (Knotten) og Ida (Lien) her i Italia, sier Røiseland.

De tre skiskytter­kvinnene skal trene på rundt 1100 meter – omtrent i samme høyde som VM-arenaen i de slovenske skoger.

– Det har vært litt opp til hver enkelt utøver hva de føler for, sier landslagss­jef Per-Arne Botnan om VM-oppkjøring­en.

– Vi gjennomfør­er heller ingen precamp, men velger å samles i Pokljuka allerede 5. februar. Da får utøverne fem dager frem til de første skal i aksjon på mix-stafetten.

 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER / AP / NTB ?? Johannes Thingnes Bø lader ikke opp til VM med høydeoppho­ld. Han reiste hjem til sin kone.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER / AP / NTB Johannes Thingnes Bø lader ikke opp til VM med høydeoppho­ld. Han reiste hjem til sin kone.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway