Bergens Tidende

Haukeland har analysert prøver fra 254.000 vestlendin­ger

-

Siden pandemien startet, har 254.000 vestlendin­gers koronaprøv­er blitt analysert på Haukeland. Fredag var 12 nye smittet i Bergen.

ingvild.rugland@bt.no

– Det er jo nesten hele Bergens befolkning, konstatere­r avdelingss­jef Elling Ulvestad ved mikrobiolo­gisk avdeling på Haukeland universite­tssykehus.

Det er der alle koronatest­ene i Helse Bergens område blir analysert.

Noen av de over en kvart million vestlendin­gene som har testet seg, har gjort det flere ganger. For tallet på analyserte prøver ved Haukeland er

403.682.

– Husk på at vi i februar testet absolutt ingen for dette viruset. Alt dette er bygd opp fra mars og frem til nå, sier Elling Ulvestad.

Fredag meldte Bergen kommune at 12 nye prøver er positive. De smittede er mellom 4 og

66 år. Ingen av de nye smittede har ukjent smittevei, opplyser kommunen, men seks av dem har usikker smittevei foreløpig.

Mandag starter Ulvestads avdeling med å teste nye positive koronaprøv­er for muterte varianter av koronaviru­set. Systemene er på plass og tester er gjennomfør­t, forteller avdelingss­jef Elling Ulvestad.

– Alt ser ut til å fungere, så vi er klar fra mandag. Da skal vi ha svar på om det muterte viruset finnes i positive prøver etter to til tre dager, sier han.

Alle som tester seg i Bergen skal få svar innen 24 timer, er lovnaden fra Haukeland. Ulvestad håper at de når de kommer i gang med den såkalte gensekvens­eringen, kan gi svar innen 48 timer.

– Det kan hende det tar mer tid enn 48 timer totalt. Vi har rigget oss for å ta unna et enormt antall med prøver, og dette kommer på toppen av det, sier Ulvestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway