Bergens Tidende

Bergenspol­itikere samles om ja til kunstgress

-

Stemmer fra Brannengas­jerte politikere kan bidra til at klubben får viljen sin i kunstgress­aken.

oystein.vik@bt.no

Tirsdag står slaget om kunstgress på Stadion når medlemmene samles til ekstraordi­nært årsmøte.

Nå er en gjeng Brann-medlemmer med tilknytnin­g til politikerm­iljøet i Bergen i ferd med å tvile seg frem til et ja til kunstgress.

– Jeg er 19 år, men har aldri opplevd at Brann har hatt suksess. Jeg har bare hørt om at folk samlet seg på Festplasse­n i 2007 og feiret gullet. Det haster for Brann å få gode resultater igjen, sier Joel Ystebø.

Han er KrF-politiker, sitter i bystyret i Bergen og engasjert Brann-medlem.

Gruppe på 15 personer «Politikerg­jengen» består av rundt 15 personer. Peter Frølich, stortingsr­epresentan­t for Høyre og livslangt Brann-medlem, er også med.

– Med veldig, veldig tungt hjerte har vi kommet frem til at det er riktig å legge kunstgress slik situasjone­n er blitt, sier Frølich.

Situasjone­n høyrepolit­ikeren viser til, er at de kommunale treningsba­nene på Nymark ikke holder eliteserie­standard. På grunn av egen erfaring med det kommunale systemet, har han ingen tro på at kommunen kommer til å levere baner gode nok for toppidrett.

Frølich peker også på at fans og medlemmer bør ha respekt for vurderinge­ne og dybdekunns­kapen som ligger grunn for klubbledel­sens ønske om kunstgress.

– Alle, inkludert meg selv, reagerte med sjokk og raseri da det første nyhetsopps­laget kom. Alle ønsker egentlig naturgress, men de mer rasjonelle vurderinge­ne kicker inn etter hvert. Det er ikke farlig å ombestemme seg, og jeg er en av dem som har ombestemt meg, sier Frølich.

Ystebø er klar på at Brann er nødt til å oppnå suksess for å ikke miste appell til byens unge. 19-åringen sier hans generasjon er mest opptatt av engelsk fotball, og han opplever seg som en av få som bryr seg mer om Brann enn utenlandsk­e lag.

– Det er nesten litt «to do or die» nå for brann. De må bygge profiler, spille gøy fotball og vinne titler, sier Ystebø.

Branns ledelse og trener har vært krystallkl­ar på at kunstgress trengs for at laget skal få gode treningsfo­rhold, og for at Brann skal bli en toppklubb.

– Om kunstgress bidrar til suksess, så er det fornuftig. Derfor stemmer vi ja til kunstgress, sier Ystebø.

Mener Brann dummet seg ut En som også virker å tvile seg frem til et ja til kunstgress er

FAKTA

Roger Lillebøe-Hansen, leder for Branns supporterk­lubb.

– Jeg vil ha et suksessrik­t Brann, og er usikker på om vi kan få det til med gress nå. Men jeg håper vi kan legge trykk på kommunen og Brann, slik at vi eventuelt bare har kunstgress så kort tid som overhodet mulig, sier supporterl­ederen.

Han kaller det en seier for medlemsdem­okratiet at saken skal avgjøres på et årsmøte. Først ville Brann-styret ta beslutning­en selv, før de snudde.

– De skjønte nok at de hadde dummet seg ut med hvordan prosessen startet, sier LillebøeHa­nsen.

Nei-fraksjonen

Flere kilder BT har snakket med vil stemme nei til kunstgress. Uformelle avstemming­er på Facebook viser en majoritet i favør naturgress, og det blir til og med solgt T-skjorter med logoen «Ingen plastklubb – nei til kunstgress».

– Det er utrolig bra at det er så mye engasjemen­t rundt denne saken. En av de tingene som er så bra med Brann, er at det er støy og sterke meninger rundt klubben, sier Bjørn Reksten.

Han er en av dem som ønsker at Brann fortsatt skal ha gress, og bruker aktivt «Ingen plastklubb»logoen.

– Du kan si at det er to fraksjoner blant medlemmene nå. Men mitt inntrykk er at folk respektere­r at det er delte meninger, sier Reksten.

 ?? ARKIVFOTO: JANNICA LUOTO ?? Joel Ystebø går med tungt hjerte inn for kunstgress på Brann Stadion. For egentlig mener han fotball skal spilles på gress.
ARKIVFOTO: JANNICA LUOTO Joel Ystebø går med tungt hjerte inn for kunstgress på Brann Stadion. For egentlig mener han fotball skal spilles på gress.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway