Bergens Tidende

Stian Blipp lager sirkus i Bergen

-

Stian Blipp skal lage sitt første soloshow med hjelp av Dagfinn Lyngbø. – Dette blir ikke billig, sier Blipp.

frank.johnsen@bt.no

– Det var stand up-jobbene i Bergen for 12–13 år siden som åpnet dørene for meg. Nå skal jeg endelig få gjøre det skikkelig, sier Stian Blipp.

Produsent Elina Krantz har i syv år prøvd å få Blipp til å lage soloshow, men han har rett og slett ikke hatt tid.

– Hver gang jeg har sett ham gjøre konferansi­erjobber eller mindre opptredene­r på Latter, har jeg blitt imponert. Norge har knapt sett et så stort showtalent. Fyren kan jo alt, sier Krantz.

– Jeg har gjort tv-prosjekter back to back i snart ti år. Et sceneshow vil aldri passe inn i planene mine, så jeg måtte bare ta valget om å gjøre det, sier Blipp.

Premieren blir på Forum Scene 16. september. Showet har fått tittelen «Cirque du Blipp». Billettsal­get starter lørdag.

– Alt blir som jeg ønsket med å dra tilbake til røttene på alle mulige måter og å ha premieren i Bergen før jeg tar resten av verden. Jeg var veldig mye på Forum kino i ungdommen, så det blir stort å få spille der, sier Blipp.

Hans store idol og forbilde er Dagfinn Lyngbø. Nå har Askøys store komikersøn­n takket ja til å instruere Salhus’ mest populære komikersøn­n.

– Det er helt vilt, sier Blipp.

– Da jeg vokste opp var det knapt bergensere på tvskjermen. Dagfinn snakket ikke bare bergensk, men han var morsom også. Det viste meg at det gikk an å komme fra Salhus og virkeliggj­øre drømmene, fortsetter han.

Han sier at mange år med undertrykt scenesavn skal ut i full blomst på Forum. Uttrykket «less is more» gjelder ikke her.

– Alt skal brukes Dette blir ikke en billig produksjon. Det er derfor vi kaller det sirkus.

 ??  ?? Stian Blipp på USF Verftet i 2017.
Stian Blipp på USF Verftet i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway