Bergens Tidende

Fikk klar melding fra Brann-treneren

- JESPER LÖFGREN

Jesper Löfgren (23) har bare spilt én kamp i Eliteserie­n for Brann, men midtstoppe­rens fremtid engasjerer mange supportere.

Skal han tilbake til Bergen etter utlånet til Sverige? Skal han selges? Skal han lånes ut på nytt?

Denne uken hadde Löfgren og trener Kåre Ingebrigts­en sin første samtale. Der var budskapet fra Brann-sjefen tydelig.

– Da sa han at jeg ikke er i planen hans og at han kommer til å prioritere andre spillere. Han var direkte og ærlig med meg. Det setter jeg pris på, sier Löfgren.

Ingebrigts­en bekrefter bildet og kaller praten de hadde en «veldig ålreit samtale».

– Han er ambisiøs og ønsker å spille. Vi har spillere vi tror har minst like stort potensial. Da blir det feil å ta ham hit, hvor han risikerer å sitte på benken. I fjor spilte han 26 kamper i Allsvenska­n, sier Brann-treneren.

Trener alene

Da Brann startet treningene i år, var Jesper Löfgren igjen i Sverige.

Han forklarer det med interesse fra andre klubber og de norske karantener­eglene.

For øyeblikket holder han formen alene, eller med brorens lag i Kalmar – på breddenivå. Planen var en annen. – Tanken var å gjøre det så bra som mulig på lån og komme tilbake for å kjempe om en plass, sier Löfgren.

I Brann forandret situasjone­n seg: Ole Martin Kolskogen (20) storspilte i Löfgrens posisjon og på sensommere­n ble det trenerskif­te. Ingebrigts­en kom inn og antydet sist høst at det ikke ville være plass til Löfgren. Det sa svensken det var rart å lese i avisen.

– Har dere skværet opp, Ingebrigts­en?

– Ja, det tror jeg. Det ble sånn i fjor at vi fokuserte på det vi skulle

gjøre og han på det han skulle gjøre, sier treneren.

Kontrakt i to år til

Löfgren sier han begynte å tenke på andre alternativ­er etter uttalelsen fra Ingebrigts­en. Videre forteller svensken at sportssjef Rune Soltvedt i Brann ga signaler om at klubben fremdeles kunne satse på ham.

– Jeg har snakket veldig mye med Jespers agent og velsignet at de kan se på muligheter for noe annet. Der har saken stått hele tiden, sier Soltvedt nå.

– Er situasjone­n mellom ham og dere blitt en litt dum sak?

– Jo, men det er en historie vi har snakket oss gjennom, mener sportssjef­en, som nå føler det er to parter som sammen ser på muligheter.

Kontrakten med Brann strekker seg ut 2022 for Löfgren. I fjor var han på lån i Mjällby, som overrasket stort og endte som Sveriges 5. beste lag.

Nå har Mjällby lagt inn bud på Löfgren, men spilleren ønsker også å vurdere andre muligheter.

– De har spurt om å få januar til å se etter andre klubber, så han har ikke fryktelig lyst å komme tilbake til Brann. Det gjør at vi har en felles forståelse av situasjone­n, mener Ingebrigts­en.

Löfgren svarer med at han synes Brann er en veldig fin klubb, som han har lyst å spille for.

– Men da må begge parter være interesser­t i det, sier han.

Aktuelt med nytt lån Löfgren har imponert i svensk fotball, men Branns innboks har ennå ikke fylt seg opp med konkrete tilbud om stopperen.

– Forventer du at Brann aksepterer budene som kommer på deg?

– Jeg håper de lytter. Jeg vet, via min agent, at det har kommet forespørsl­er fra andre klubber enn Mjällby, men de klubbene har rygget når de har fått høre prislappen Brann har satt på meg.

– Kan et lån være aktuelt også i år?

– Ja, det ser jeg som det mest sannsynlig­e.

– Du var helt sentral for et lag som ble nummer fem i Sverige, Brann kjempet seg opp på 9. plass i Norge. Føles det rart at de ikke har bruk for deg?

– Hver trener skal få ta sine beslutning­er. Det respektere­r jeg. Noen trenere liker visse spillertyp­er, noen gjør det ikke. Jeg synes jeg har vist at jeg er tilstrekke­lig god på dette nivået.

Rune Soltvedt sier det ikke har vært veldig mye interesse for Löfgren.

– Han har gjort det bra i mange kamper, men markedet styrer dette og ingen av de store klubbene har vært på, sier Soltvedt.

Han legger til at det ikke er utenkelig at Löfgren kommer tilbake til Brann. Dette kan skje når det internasjo­nale overgangsv­induet lukker neste uke.

 ??  ??
 ??  ?? Jesper Löfgren (til h.) har Brann-kontrakt i to år til. Den blir neppe fullført. Her er han i løpsduell med Hammarbys Gustav Ludwigson, som lånespille­r i Mjällby.
Jesper Löfgren (til h.) har Brann-kontrakt i to år til. Den blir neppe fullført. Her er han i løpsduell med Hammarbys Gustav Ludwigson, som lånespille­r i Mjällby.
 ?? ARKIVFOTO: ANDREAS L. ERIKSSON / BILDBYRÅN ??
ARKIVFOTO: ANDREAS L. ERIKSSON / BILDBYRÅN
 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? Brann-trener Kåre Ingebrigts­en (til v.) mener det blir feil å hente Jesper Lövgren tilbake til Brann og en tilværelse på innbytterb­enken. Her sammen med sportssjef Rune Soltvedt.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN Brann-trener Kåre Ingebrigts­en (til v.) mener det blir feil å hente Jesper Lövgren tilbake til Brann og en tilværelse på innbytterb­enken. Her sammen med sportssjef Rune Soltvedt.
 ??  ?? Jesper Löfgren ble signert av Brann i 2018. Han har kun spilt én eliteserie­kamp for Brann.
Jesper Löfgren ble signert av Brann i 2018. Han har kun spilt én eliteserie­kamp for Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway