Bergens Tidende

Det går mot kaldt og fint vintervær i minst en uke til

Årets januar måned har vært den kaldeste på over ti år.

- KJETIL KOPREN ULLEBØ kjetil.Ullebo@bt.no foto EIRIK BREKKE

Mange bergensere hadde lørdag tatt turen til Alvøen for å gå på ski, ake eller bare leke i snøen.

– Det er fantastisk å ha en løype rett i nærheten, sier George og Bjørg Myhrvold, mens de går de siste meterne i idrettspar­ken på Alvøen. De forteller at det var litt is og stein noen steder, men at løypene ellers var helt fine.

Vêrvarslin­ga på Vestlandet har gode nyheter til både store og små som liker å ta turen ut i snøen.

– Det kommer noen byger nå i helgen, men til uken går det mot klart og fint vintervær igjen. Det ser ut til at det blir kaldt vintervær i hvert fall frem til neste helg, sier Martin Granerød, vakthavend­e meteorolog.

Kan bli kaldt i to uker til

I januar i fjor regnet det 29 av 31 dager, og snittemper­aturen var på 5,5 grader.

I år har det derimot vært ekte vinter i Bergen. Og for dem som lengter etter klassisk bergensvin­ter med plussgrade­r og regn, er det ikke noe umiddelbar­t håp i sikte.

Langtidspr­ognosen viser at det kan bli kaldt vintervær til midten av februar.

– Usikkerhet­en øker fra og med neste helg. Men det kan bli kaldt i to uker til. Men akkurat hva som skjer i midten av februar, får vi komme tilbake til neste helg, sier Granerød.

Kaldeste på over ti år

Det er lenge siden Bergen har hatt en så vinterlig januar måned. I fjor var som nevnt snitt-temperatur­en 5,5 grader. I år har den vært langt lavere.

– Målt til og med lørdag 30. januar, månedens nest siste dag, er snitt-temperatur­en på Florida målt til minus 0,8 grader, sier Granerød.

For å finne en kaldere januar måned må vi helt tilbake til 2010. Da var snitt-temperatur­en i januar på minus 3,4 grader.

 ??  ?? Olena Borokova aker i Alvøen sammen med datteren Emilia (6) og venninnen Leonora Rein Monsen (6). De har tatt turen fra Askøy og Sotra.
Olena Borokova aker i Alvøen sammen med datteren Emilia (6) og venninnen Leonora Rein Monsen (6). De har tatt turen fra Askøy og Sotra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway