Bergens Tidende

Ødegaard-debut da Solskjær satte klubbrekor­d

-

Etter 82 minutter startet et nytt kapittel i Martin Ødegaards (22) fotballiv da han debuterte for Arsenal.

erlend.nesje@aftenposte­n.no

Det var ikke mange minuttene han fikk, men Ødegaard fikk likevel smake på sin nye tilværelse som Premier League-spiller da han kom inn som innbytter for Emile Smith-Rowe åtte minutter før slutt.

På stillingen 0–0 kom Arsenals nummer 11 på banen, uten at han fikk til å utrette all verden på sin tilmålte tid.

Men nordmannen fikk uansett noen ballberøri­nger og en forsmak på nivået i sin nye liga i en jevnspilt kamp som endte 0–0 etter store sjanser til begge lag.

Med det satte også Manchester United ny klubbrekor­d med 18 strake bortekampe­r uten tap.

– Vi leverte en god prestasjon. Vi hadde ballen mest og vi hadde de største sjansene. I en periode på 10–15 minutter i andre omgang ga vi dem sjansen, da ble vi litt for passive. Men bortsett fra det er jeg fornøyd med guttene, sa Solskjær til Sky Sports.

Om klubbrekor­den på 18 strake uten tap, svarte Solskjær.

– Egentlig ikke. Vi tar dette poenget og ser inn mot neste kamp. Allerede tirsdag er det ny kamp, mot Southampto­n. Dette er nesten som NBA (den amerikansk­e basketball­igaen), smilte den norske United-manageren.

«Kan gjøre en forskjell» Unggutten Emile Smith-Rowe (20) ble foretrukke­t foran Ødegaard fra start i 10'errollen bak spissen Alexandre Lacazette. Nordmannen ble heller ikke vurdert i en kantrolle, selv om Bukayo Saka ikke var med i troppen på grunn av skade.

– Martin har kun gjennomfør­t en og en halv trening med oss, og er ikke kjent med vår måte å spille på. Men vi tok han med (i troppen) fordi vi vet at han kan gjøre en stor forskjell for oss, sa manager Mikel Arteta før kampstart.

Arsenal hadde tatt 16 av 18 poeng på sine seks siste kamper, mens Manchester United hadde vunnet 8 av sine 10 bortekampe­r i Premier League denne sesongen.

Men det var to forsiktige lag i denne klassiske duellen på Emirates. Det var jevnt og intenst, men en satt likevel med følelsen på at begge lagene spilte med

Arsenal-manager Mikel Arteta

håndbrekke­t på i starten.

Midtveis i omgangen reiste Ødegaard seg fra innbytterb­enken og jogget forsiktig langs sidelinjen, trolig for å holde varmen i den kjølige London-luften.

For spillet på banen varmet neppe mange. Det var for mye unøyaktigh­eter, det ble med noen halvsjanse­r – de fleste til Manchester United der Fred var nærmest. Men keeper Leno fikk fingertupp­ene på avslutning­en fra 17 meter og avverget scoring.

Manchester United rev til seg et lite overtak mot slutten av omgangen, men uten at de var spesielt hvasse innenfor 16-meteren. Marcus Rashford og hans lagkamerat­er ble for ubesluttso­mme.

ille mer etter pause

Arsenal var særdeles blodfattig­e offensivt i den første omgangen, men tre minutter ut i den andre burde innbytter Willian sendt hjemmelage­t i ledelsen.

Brasiliane­ren var helt alene på bakre etter et innlegg fra Bellerin, men avslutning­en fra skrå vinkel ble for puslete og blokkert av Aaron Wan-Bissaka.

Minuttet etter var det kaptein Harry Maguire som blokkerte et skuddforsø­k fra Pépé. På fire minutter hadde Arsenal skapt mer enn på 45 minutter i første omgang.

Men uten at de klarte å feste grepet. Og det var smått utrolig at de slapp unna baklengsmå­l da Edinson Cavani styrte ballen utenfor mål fra fire-fem meters hold etter en times spill.

Begge ville mer i den andre omgangen. Begge var hvassere offensivt. Men målene uteble.

Lacazette var svært nær da han traff tverrligge­ren på et frispark fra 17 meter, mens David de Gea sekunder senere reddet en avslutning fra Smith-Rowe.

Martin har kun gjennomfør­t en og en halv trening med oss, og er ikke kjent med vår måte å spille på.

Debut etter 82 minutter

Det som lenge var en småtrøtten­de affære, ble plutselig svært underholde­nde.

Og etter 82 minutter fikk endelig Martin Ødegaard sin debut for Arsenal.

I trøye nummer 11 fikk Ødegaard smake såvidt på nivået i sin nye liga. Uten at nordmannen klarte å utrette stort på de drøyt 10 minuttene han fikk spille.

Men han fikk se en liggende Cavani plassere ballen utenfor mål rett før full tid. Det var Cavanis andre store i andre omgang. Så nær var United en ny borteseier, men igjen viste Solskjærs lag at de sliter med å vinne mot de såkalte topp-6-lagene.

Uavgjort ga uansett et riktig bilde av kampen.

?? FOTO: REUTERS ?? Mikel Arteta gir sine instrukser før han sender Martin Ødegaard på banen etter 82 minutter.