Bergens Tidende

Kommunen bør gi Brann treningsba­ner til én krone

-

Det kan være et insentiv til å bedre treningsfo­rholdene.

Politisk nestleder Liberalist­ene Bergen og mangeårig Brann-supporter

SPORTSKLUB­BEN BRANN VURDERER nå å legge plast over 100 års gresshisto­rie på Brann Stadion, og det går mot ekstraordi­nært årsmøte for å avgjøre om styret får mandat til dette.

Som medlem i Brann og mangeårig sesongkort­holder, er jeg usikker på hva jeg skal stemme.

UTGANGSPUN­KTET MITT ER det samme som Brann-trener Kåre Ingebrigts­en, landslagst­rener Ståle Solbakken og Brann legende Erik Huseklepp: Brann Stadion har en fantastisk flott gressbane som burde forbli som den er.

Det finnes mange argumenter for og imot skifte til plastd xekke. Det viktigste, og det som har snudd Kåre Ingebrigts­en og de fleste andre som er blitt for, er at Branns treningsfo­rhold på de kommunale gressbanen­e utenfor stadion er elendige.

Brann må derfor trene på kunstgress og spille kampene sine på gress. De blir dermed skadeskutt i konkurrans­e med de andre klubbene, som kan trene på samme underlag som de spiller kamper på.

DET ER BERGEN kommune som er eier og har ansvar for å oppgradere Branns treningsba­ner av gress. Det har de altså ikke klart, selv om man har brukt 11 millioner i det nyeste forsøket. At det ikke går an å få gode nok grunnforho­ld på en gressbane et steinkast fra Brann Stadion – som jo er en god gressbane – er mildt sagt merkelig.

Men så er det jo også slik at Bergen kommune knapt har klart å gro en gressbane i hele kommunen. Ekspertise­n virker ikke å være til stede.

I DET SISTE HAR det kommet innspill fra entreprenø­rer som faktisk kan noe om å drenere og å gro gress. De mener at det går an å oppgradere gressbanen­e utenfor stadion så de blir gode nok til at Brann kan trene der uten særlig kostnad.

Da hadde i så fall problemet vært løst, kranglinge­n avlyst og Branns gresshisto­rie kunne fortsatt.

Men Bergen kommune har ikke gitt noen som helst signaler om at de raskt vil gjøre et nytt forsøk på å oppgradere banen. Det er heller ikke noe som tyder på at de med sin skrapte kommunekas­se vil prioritere det.

ÅRSMØTET FINNER STED tirsdag. Kommunen håper nok nå på kunstgress-utfall, slik at Brann kan trene inne på kunstgress­et på stadion og ingen vil mase på dem om oppgraderi­ng av disse dårlige treningsba­nene lenger.

I stedet for å sitte passiv, bør kommunen raskt ta ansvar og tilby Brann tomten og treningsba­nene for én krone, med klausul om at det skal driftes et treningsan­legg der.

DETTE HAR BLITT gjort tidligere med suksess. For eksempel på Nøsteboden­e, der de forfalne byggene ble solgt for én krone og fantastisk restaurert i privat regi.

I Oslo fikk VIF tomt til én krone av Oslo kommune i et av byens mest sentrale steder for å bygge stadion.

BERGEN KOMMUNE MÅ i det minste prøve å gi et insentiv til å oppgradere treningsan­legget, om Brann og entreprenø­rene tror det er mulig. Det kan Brann få om de blir grunneier og raskt kan styre prosessen selv, slik de gjorde under utbygginge­n av stadion.

Da hadde en opprivende årsmøtekam­p mellom supporterf­raksjoner og Branns administra­sjon blitt avlyst, nå når man trenger som mest å stå samlet.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? Flyfoto av Branns treningsfe­lt på Nymark, og omgivelsen­e rundt. I dag er det kommunen som eier dette området, mens Brann Stadion er eid av Brann.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN Flyfoto av Branns treningsfe­lt på Nymark, og omgivelsen­e rundt. I dag er det kommunen som eier dette området, mens Brann Stadion er eid av Brann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway