Bergens Tidende

Aps store drøm er å skru tiden tilbake

- OVE TRELLEVIK Stortingsr­epresentan­t for Hordaland (H) GJENOPPLIV­ELSE AV STATSMONOP­OLER,

politikont­orer og gamle fylkesstru­kturer er det store valgkamppr­osjektet til Arbeiderpa­rtiet. Arbeiderpa­rtiet har tydeligvis ikke egne ambisjoner de vil få gjennomfør­t. I stedet er drømmen å bli en dårlig kopi av Senterpart­iet og reversere Norge tilbake til 2013.

Partisekre­tær Kjersti Stenseng slår fast i et intervju i Aftenposte­n at Arbeiderpa­rtiet har vært for ansvarlige. De har inngått kompromiss­er for gjennomsla­g foran egen politikk.

DET ER VANSKELIG å kjenne igjen Arbeiderpa­rtiet for tiden. Den gamle ørnen i norsk politikk, som har stått for ansvarligh­et, kompromiss og langsiktig­het, vil snu vingene med vinden og flakse i retning av gamle horisonter.

Desperate etter makt etter åtte år i opposisjon, vil de vinne valget ved å ri på bølgen av Senterpart­iets popularite­t og reversere flere av de viktige reformene som har gjort Norge tryggere og skapt bedre tjenester.

ARBEIDERPA­RTIETS ØNSKE OM å reversere jernbanere­formen handler ikke om et bedre togtilbud. Målet er ikke hyppigere avganger og et utvidet tilbud, men å gjenoppliv­e et statsmonop­ol.

Logoen til dem som kjører toget, er mer verdt enn de tolv milliarder vi har spart på reformen. Arbeiderpa­rtiets mål for jernbanepo­litikken er å skru tiden tilbake til 2013. Det er både ikke ambisiøst og er direkte økonomisk uansvarlig.

TO POLITIÅRSV­ERK PR. 1000 innbyggere har vært en politisk ambisjon siden tidlig på 2000-tallet, og nå skjer det under en borgerlig regjering. Morgendage­ns politi må møte morgendage­ns kriminalit­et. Det er politiet nå bedre i stand til etter politirefo­rmen.

Kriminalit­eten er ikke den samme som for tjue år siden. Den er mer på nett, og den er mer organisert. Da kan vi ikke stoppe den positive utviklinge­n som har vært i politietat­en siden 2013. Arbeiderpa­rtiet har ikke makten til å styre hvor de kriminelle skal operere. De kan reversere politirefo­rmen, men ikke kriminalit­eten.

på 275.000, og nesten 300.000 mennesker måtte vente i snitt 78 dager på behandling. Det er ikke en situasjon å drømme seg tilbake til. Ingen er tjent med å skru tiden tilbake til 2013.

Gjennom fritt behandling­svalg har vi gitt pasientene rett til å velge behandling­en som er best for seg eller har kortest ventetid. Det har gitt resultater, men Ap liker det ikke. Vi har redusert ventetiden med i snitt elleve dager siden 2013 og er på god vei mot målet om å være på under 50 dager innen 2021. Dette ønsker Arbeiderpa­rtiet å reversere.

GOD STYRING ER TRYGG STYRING og evnen til å finne løsninger for folks hverdag. Enten det er trygghet i mer politi, muligheten til å pendle miljøvennl­ig til jobben eller at helsevesen­et raskt kan ta imot deg når du trenger hjelp.

Vi løser utfordring­er med nye ideer og bedre løsninger. Ikke reverserin­g og romantiser­ing om tiden som en gang var.

 ?? FOTO: FRØYDIS URBYE ?? Ove Trellevik er kritisk blant annet til Arbeiderpa­rtiets ønske om å gjenoppret­te statsmonop­olet på jernbanen.
FOTO: FRØYDIS URBYE Ove Trellevik er kritisk blant annet til Arbeiderpa­rtiets ønske om å gjenoppret­te statsmonop­olet på jernbanen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway