Bergens Tidende

Skisentre holder åpent

Myrkdalen øker på med koronavakt­er, mens i Furedalen stenges kafé og skiskole.

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no ROAR LYNGØY

BT har snakket med fire av skianlegge­ne i Kvam og på Voss i forbindels­e med utbruddet av mutantviru­set i Ulvik. Ved alle er det inntil videre drift som det har vært til nå.

Styrker vaktholdet

Kjell Rune Agledal, driftssjef for Myrkdalen Fjellheise­r, sier det er en spennende situasjon, og at de må være på vakt og passe på at folk holder avstand.

– Vi har hatt koronavakt­er hele sesongen. Fra nå og fremover vil vi øke vaktbemann­ingen. Vi vil passe på at folk ikke kommer for nær hverandre, sier Agledal, som ellers ber folk fra Ulvik holde seg unna.

– Vi ber dem holde seg hjemme til alt er mer sikkert.

Administre­rende direktør Kaia Finne i Myrkdalen Fjellandsb­y AS sier de ikke er bedt av Voss kommune om å foreta seg noe nytt.

– Men vi oppfordrer til å ta med munnbind hvis du kommer med skibuss.

– Avstand er punkt én Øyvind Wæhle, administre­rende direktør for Voss Resort og dermed også ansvarlig for skianlegge­t, sier de oppfordrer til å holde god avstand – og at det er det viktigste.

– God avstand er punkt én. Og at folk holder seg hjemme hvis de ikke er friske, samt ellers forholder seg til signaler som gis, sier Wæhle.

Ved Furedalen Alpin i Kvam sier daglig leder Jan Guttorm Skeie at skiheisene vil gå som normalt inntil videre.

– Men varmestuen/kafeen blir stengt fra onsdag ettermidda­g til og med mandag 8. februar. Det vil være mulig å kjøpe varer gjennom en kioskluke, sier Skeie.

Også skiskolen holdes stengt til og med mandag.

– Ellers vil jeg oppfordre alle besøkende om å vise tålmodighe­t og holde avstand.

Heller ikke i Eikedalen gjøres det endringer pr. nå, opplyser daglig leder Fredrik Tønjum.

– Vi holder åpent til vi får annen beskjed, og vi vil ikke gi andre signaler nå enn vi har gjort tidligere. Personlig synes jeg folk fra Ulvik bør holde seg hjemme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway